събота, 29/02/20

Информационен портал за мото туризъм
expo 20
В средата на околосветската си мото обиколка Вили Иванова гостува в „Клуба на пътешественика“ в София

В средата на околосветската си мото обиколка Вили Иванова гостува в „Клуба на пътешественика“ в София

За всички нас пътешествията на мотоциклет са страст, любимо занимание и константна цел, а околосветската обиколка на мотор е заветна мечта на 99,9% от мото-пътешественическото население. Затова вълнението и радостта са големи, когато научим, че някой българин е на път да осъществи тази мечта.


Така през пролетта на миналата година с гордост и трепет изпратихме една дама, която стартира околосветското си мото пътешествие, за да направи някои уникални постижения. Виолета Иванова, или просто Вили, ще стане първата българка, обиколила света, обхващайки и двете полукълба. А освен това тя ще е и първата жена в света, направила това с мотор Harley-Davidson.

През април 2019 Вили пое на изток към Турция, Иран, Индия, Тайланд, Малайзия и Австралия – за да споменем само някои от страните в първата част от пътуването ѝ, което покрива 56 000 км през 6 континента. И макар тя да планираше да направи още едно постижение – за най-кратка мото обиколка на света, направена от жена, и да се върне в България още през октомври, приключението имаше други планове за нея.

В Индия Вили претърпя пътен инцидент, заради който трябваше да прекъсне пътуването и да се прибере в България, докато се възстанови от няколко счупвания. Това не я спря 3 месеца по-късно да отлети обратно към Азия, за да продължи по планирания маршрут и да достигне Австралия и Нова Зеландия.

 


А сега, докато верният ѝ Harley Davidson Dyna Fat Bob 2015, наричан на галено Борис, се носи из Тихия океан на път към Южна Америка, Вили отново е у дома, и на 22 януари от 20:00 часа в столичното кино „Влайкова“ ще сподели с нас преживяванията и спомените си от изминатите 19 000 км през 16 държави. Само седмица по-късно, на 29-ти януари, тя лети за Чили и отново ще можем да следим приключенията ѝ само онлайн.

Събитието е организирано съвместно с Клуба на пътешественика и е под надслов „Около света с мотор: желязната лейди и нейният рицар Борис“

Вили ще ни разкаже любопитни, забавни и трогателни истории от далечни краища на света, ще даде съвети и напътствия на всички, които се интересуват от тези дестинации, ще ни предостави възможност чрез нея да опознаем малко по-добре чуждите култури. Но най-вече ще ни зарази с ентусиазма и енергичността си, с неизчерпаемата си жизнерадост и позитивен светоглед, с решимостта да следва мечтите си и да бъде пример и вдъхновение за всички нас.

Заповядайте на 22-ри януари, сряда, от 20:00 часа в кино „Влайкова“ на ул. „Цар Иван Асен II“ 11 в София. Билетът струва 7,50 лв и – обърнете внимание – може да бъде закупен само предварително онлайн ТУК!

Повече за събитието, както и личната покана на Вили, можете да прочете ТУК!

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts