3-ТА СРЕЩА НА ROAD ADVENTURES

СЪРНИЦА'24
Без изходМото туризъмПланински проходиПътешествияРевютаТрасетаТрасета в Черна гораТрасета на Балканите

Котор – Цетине: Пътят до Ловчен

   

(1 глас)
Оценка на мото пътешествениците

Черна гора е притегателна точка за мото пътешествениците заради своя релеф, причудлива природа и панорамни пътища. От извънземния планински Национален парк Дурмитор, през крайбрежните пътища на Адриатика, до един друг Национален парк, който ще ви предложи и двете.


Пътят до Национален парк Ловчен е планински панорамен път, които с поредица от 20-тина луди фиби се изкачва по западния склон на планината Ловчен, която се издига над Бока Которска. Това е един от най-известните пътища със серпентини в света! От завоите се разкрива морски изглед към най-южно разположения фьорд в Европа. Макар и да не отговаря напълно на условието да бъде фьорд, Которският залив досущ прилича на норвежки залив. С тази разлика, че тук имате плажове и климатът е средиземноморски.

Которският залив ви осигурява всичко, от което имате нужда – безброй хотели, манастири и крепости за разглеждане. Вие трябва само да използвате този благодатен плацдарм, за да атакувате пътя. Стигате до върха, разглеждате мавзолея на Петър II Негош и се връщате. По-дългият вариант, който ви предлагаме на картата тук, е 60 км и обикаля парка, като минава през старата столица на Черна гора – Цетине. Ако изберете него, ще можете да се насладите в пълна степен на красотите по това трасе и ще разгледате Цетине.

Планината Ловчен е символ на страната и черногорци много я почитат. Дори съществува теория, че именно тя е дала името на държавата – Черна гора. Но това е много съмнително, защото масивът по-скоро изглежда бял, заради белите камъни, от които е изграден. 

Трафикът тук може да бъде много шантав. По тесните завои, ограничени с бетонни ограждения от външната страна и със скалисти склонове от вътрешната, можете да ви се наложи да се разминавате с автобуси, претъпкани с туристи, тръгнали към Цетине. Трябва да бъдете внимателни и концентрирани и със сигурност това не е трасе, на което да се изживявате като състезатели. Акцентът е върху неповторимите панорами, които поне веднъж в живота трябва да зърнете.

Нов стикер в нашия магазин - Пътищата на остров Корчула
[review]
Котор – Цетине: Пътят до Ловчен
8
Пътна настилка
9.5
Завои
7
Обекти/Забележителности
10
Панорама
7
Атрактивност
7
Поносимост на трафика
От приключенците (1 глас) {{ reviewsOverall }} / 10
Какво казват хората... Направете ваше ревю и дайте оценка
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Направете ваше ревю и дайте оценка

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Николай Бойчев

Мотоциклетен приключенец и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. С поглед върху мотоциклетната индустрия и общност. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button