3-ТА СРЕЩА НА ROAD ADVENTURES

СЪРНИЦА'24
ИталияКаньониПланински проходиРевютаТрасетаТрасета в АлпитеТрасета в Италия

Strada della Forra SP38 – „Осмото чудо на света“

      

(1 глас)
Оценка от мото пътешествениците


„Осмото чудо на света“ – така дръзко е наречен пътят от Уинстън Чърчил в началото на XX век. Чърчил е изричал доста глупости в рамките на своя живот, но определено това не е една от тях. Със сигурност тук е уцелил и особено в неговото време, пътят е бил невиждано съоръжение, на което са се възхищавали всички посетители на езерото Гарда, Италия, където е разположен пътят.

Местоположение


Трафик, Пътна настилка и Завои

Трафикът е повече от зловещ! Това се дължи на фактът, че пътят е изключително тесен и за да се разминат две коли, а понякога два мотора дори, трябва някой да отбие встрани. Проблемът в такъв момент идва от факта, че няма банкет, а пътят е врязан директно в скалите. За това се налага колите да се връщат до обособените уширения и отбивки за разминаване. Пътят е толкова екстремно тесен, че на места има светофари, а също така тунелите са с ниски сводове и тавани и има ограничения за височината на бусовете.

Настилката е безупречна, а завоите не са много, но са тесни и трябва да внимавате в тях. Знаковото стопанство и маркировката са на очакваното добро ниво.

Популярност и слава 

Нов стикер в нашия магазин - Пътищата на остров Корчула

За да носи пътят това прозвище, няма какво да коментираме, достатъчно популярен е, което пък съответно сваля оценката в графата трафик. Трябва да отбележим обаче, че шосето доста често е пропускано от българските мото пътешественици, втурнали се към проходи в Алпите. Но имате ли път към езерото Гарда, това е едно от местата, които задължително трябва да посетите. Въпреки че чисто като каране пътят не доставя кой знае какво удоволствие, ще се насладите на това ждрело и ще се полюбувате на панорамната гледка от Terazza del Brivido.

Пътят във видео игрите и поп културата.


Панорама

Откъдето се разкрива такава гледка към езерото Гарда и Алпийските върхове, врязващи се в него, че ще ви падне шапката.

От градчето Термосине се разкрива величествена гледка към околността, като освен от Terazza del Brivido, от площадката до една от най-красивите фиби, които сте виждаи някога, също панорамата е вдъхновяваща. Препоръчваме да спрете на това място.

 

Устойчивост на климатичната прогноза

Климатът е чудесен, за което говорят и безбройните туи, високи по над 25 метра, образуващи зелен венец около езерото. Топлото течение от равнината на Северна Италия, идващо от Милано, навлиза свободно нагоре по езерото, а пък студените алпийските ветрове и течения биват блокирани от север от исполинските върхове, обграждащи басейна. Това води до един мек климат през цялата година и освен туите изобилстват и друг тип субтропична растителност, като олеандри, маслини, лимони и палми.

Места за настаняване

Картата показва всички оферти в Booking.com и Airbnb в района. Като направите резервация през тази карта, нашият сайт ще получим процент от резервацията и с това ще подпомогнете дейността ни. Благодарим Ви предварително!

https://www.facebook.com/dario.ravizza/videos/1972147406198883/UzpfSTEwMDAwMDkwODA5MTExNzoyNjk3MzcxMDYwMzAzMTM3/

Strada della Forra SP38 -
9
Пътна настилка
9.5
Завои
7
Обекти/Забележителности
6.5
Панорама
10
Атрактивност
1
Поносимост на трафика
От приключенците (1 глас) {{ reviewsOverall }} / 10
Какво казват хората... Направете ваше ревю и дайте оценка
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Направете ваше ревю и дайте оценка

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Николай Бойчев

Мотоциклетен приключенец и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. С поглед върху мотоциклетната индустрия и общност. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button