3-ТА СРЕЩА НА ROAD ADVENTURES

СЪРНИЦА'24
БългарияВидеоМото туризъмПланински проходиРевютаТрасетаТрасета в България

Пътят до Миланово (Дружевска седловина) Шосе: 162

    

От meteo-ride
(4 гласове)
Оценка от мото пътешествениците

Някой някога някъде на някаква маса с моторджии беше казал на майтап: „Миланово ли? Това е българското Стелвио!“. Като човек, който присъстваше на тази маса и който вече беше минавал по пътя, се усмихнах леко и подигравателно в тона на майтапа.

След години отново ми се наложи да премина през седловината и през цялото време в главата ми тази шега рикошираше от каската до мозъчната кора и се чудех кое е по-абсурдно – това, че мисля за някаква стара глупава шега или това, че… „Мамка му, аз карам и сравнявам двете трасета!“. Все едно да сравняваш Давид с Голиат или някаква звезда гигант като Сириус с нашето родно слънце мъниче.

Е, нашето трасенце си свети, при това много силно. И то през всичките кратки 18 километра…

Завои

Тесни са, но пък обезопасени с мантинела, със средна денивелация и сега внимание… фибата на фибите – е, поне за местно ползване. Да! Мисля, че на трасето е разположена една от най-красивите фиби в България. Тази брожка стои закичена на ревера на трасето и го огрява.

Milanovo Road Meteo-Ride ревю

Пътна настилка

Тук родната действителност ни приземява в разсъжденията с лирични отклонения за слънца и дрън-дрън, тем подобни. Асфалтът е износен и напукан, но все още няма дупки. Личи обаче как в края, където пътят граничи с банкета, започва да ерозира и може би докъм 2020 пътят ще се нуждае от спешен ремонт. Засега все още е добре. Добре е… Няма драстични неравности, но тук-там може да има някое камъче на пътя.

Нов стикер в нашия магазин - Пътищата на остров Корчула

Майсторство на ездача. Наличие/Отсъствие на трафик

Много натоварен път. За тази ширина на пътното платно е изключително използван. Дори сме се чудили накъде пътуват тези коли с врачанска регистрация. Към Враца ли, към Вършец ли, местните села ли са толкова живи и населени? Мистерия! Която донякъде бива разбулена, когато човек погледне картата и види, че пътят е алтернатива за Северозапада по средата между Петроханския проход и Дефилето.

Трасето е кратко и не натоварва особено ръцете, но пътят е тесен и като добавим към това обратните завои и трафика, скоростта трябва да се намали.

Панорама

От пътя се разкрива хубава гледка към дефилето. А паметникът „Септемврийци 1923“ предоставя удивителна панорама към Искърското дефиле – шосе 16, ЖП линията и селата наоколо.

Обекти и логистика. Популярност и слава

По самото трасе липсват обекти, но не така стоят нещата преди започването и след края му. Наблизо е разположен  ресторант „Пещерата“, който е на централния път по посока Мездра. Заведението е емблематично за мотористите от Западна България. Събота и неделя е предпочитана дестинация за софийските райдъри, поради близостта със София и най-вече заради живописният достъп чрез Искърското дефиле – шосе 16. А регионалният мото-клуб от гр. Своге „Безделниците“ откриват мото-сезона на това място. Трасето е коментирано и се среща и в чуждестранни форуми и сайтове за мото туризъм.

Стикер от трасето в нашия магазин

СТИКЕР2 Milanovo Road – Шосе 162

 

Места за настаняване

Картата показва всички оферти в Booking.com и Airbnb в района. Като направите резервация през тази карта, нашият сайт ще получим процент от резервацията и с това ще подпомогнете дейността ни. Благодарим Ви предварително!

Съвет – Седловината свършва при с. Горна бяла речка, което е близо до Вършец. Разходете се до това скътано градче. Хубаво спокойно с минерални извори с чудесна обител в близост – Клисурския манастир.

В това ревю ще пропуснем традиционната рубрика факти, но за сметка на това ще ви оставим да се насладите на нашият филм посветен на трасето. Следвайте и канал ни в youtube!Пътят до Миланово
6.5
Пътна настилка
9
Завои
8.5
Обекти/Забележителности
9.5
Панорама
9
Популярност и Слава
8.5
Устойчивост на климатичната прогноза
7.5
-Наличие/+Отсъствие на Трафик
Оценка на автора 8.4 / 10
Ревю на пътят до Миланово
6.5
Пътна настилка
9.8
Завои
5.7
Обекти/Забележителности
8.5
Панорама
4.8
Атрактивност
3.5
Поносимост на трафика
От приключенците (4 гласове) {{ reviewsOverall }} / 10
Какво казват хората... Направете ваше ревю и дайте оценка
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Направете ваше ревю и дайте оценка

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Николай Бойчев

Мотоциклетен приключенец и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. С поглед върху мотоциклетната индустрия и общност. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button