ГърцияКрайбрежниРевютаТрасетаТрасета на Балканите

Пътят до Коронисия – “Селото във водата”

   

(0 гласове)
Оценка на мото пътешествениците


Ако сте някъде из централна Гърция и се чудите къде да си убиете времето, то със сигурност времевият капан, наречен Коронисия, има голям шанс да ви всмука и да предизвика у вас едновременно съжаление, почуда и възхита.

Обекти и логистика

Нека първо да изчистим съжалението в горното изречение, за да започнем спокойно с хубавите неща. Попадналият на това място клет турист осъзнава, че тук няма кой знае колко забележителности. Няма и почти никакъв избор къде да отседне да хапне, освен посрещащото ви в началото на селото заведение тип РПК ресторант, където една Фифи обслужва два автобуса местни гръцки туристи – лелки Фани. Нещо такова ни се случи на нас, след като бяхме освирепели от глад по път. Дали е така винаги, не знаем, но селището, което наброява около 160 човека, не изглежда да е много курортно или оживено. Въпреки че имаше няколко хубави заведения, те бяха затворени. Датата е 15 юни, 13:00 часа на обяд – нямаме обяснение за ситуацията, сигурно вечерта започват купоните.

За тези, които търсят спокойствие

…местенцето е чудна спирка в изморителен тур и можете няколко часа просто да поседите на брега или на пейката до черквата и да се отпуснете малко. Да се загледате в морето и в планините, които затискат Амбаркийския залив и да се опитате да осмислите къде се намирате – в средата на залива! И не сте на кораб или ферибот, а на твърда земя – нелогично съществуваща сякаш само за да бъде портал към другия край на света или древна останка от Атлантида.

Пътна настилка. Завои. Местоположение

Защо дойдохме до тук?

Някъде, някога, попаднах на клип за 10 километров път, който е прокаран във водата и е заобиколен от нея, като води до едно селце – районът около което е национален резерват. Снимките към клипа бяха гарнирани с чуден залез, обгръщащ пътя и реших, че това нещо непременно трябва някой ден да го видя, при положение че не е толкова далеч от България.

Е, ние пристигнахме по пладне и, както разбрахте, имахме проблем с обяда. При това бързахме за Йоанина и Барос Пас (където ни чакаха 200 км серпентини), и така мечтите за златната пътека по пътя във водата потънаха в морската пяна, но пак се насладихме на трасето. Асфалтът е перфектен! Шосето е почти без никакъв трафик и е добре обезопасено. Интересното е, че ако не дай си Боже катастрофирате и изкочите от пътя, ще се озовете във водата или най-малкото на плажа Коронисия, който се пада от дясната ви страна. Да, може би бяхме малко по-жестоки от необходимото в раздел “Обекти и логистика” – трябваше да споменем, че имате на разположение Koronisia beach!

Черквата в селото, заедно с кметството

Не очаквайте път със завои, това не е twisty road, не е и mountain pass, дори не е seaside road! Може би double seaside road!? Ето ви нова категория, макар че в нашия сайт не разделяме пътищата по тези категории.

Но кефът е голям, когато завъртите газта по посока на гравитацията и започнете да ускорявате – периферията ви регистрира водата покрай вас, а пътят се стеснява от скоростта… а бе със сигурност там някъде в селото трябва да има портал, който да поглъща такива елементарни частици като нас, хората.Устойчивост на климатичната прогноза

Много се точехме да направим шеметни въздушни кадри на това трасе, но когато си по средата на залив, дните и часовете, в които не духа, са малко! Измерената стойност на вятъра с нашия анемометър бе 7.5 метра в секунда, което автоматично изключи възможността да вдигнем дрона. Все пак това е място с много слънце и вероятността времето да е хубаво е голяма.

Популярност и слава. Панорама

Смятаме, че трасето е апокриф и се подминава. Надяваме се, че информацията тук ще бъде полезна, защото на български език няма много написано за мястото.

Макар че не е разположен на високо, гледките са хубави, вижте в малката ни галерия:

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”six” lightbox=”yes” source=”media: 12403,10948,12632,12631,12630,12629″][/images_grid]

Трябва ли да посетите с. Коронисия? Не! Трябва ли да минете по пътя? Да! Двата факта са в неизбежно противоречие, затова идете там само ако се шляете и имате време за убиване.


[mom_video type=”youtube” id=”ZPtMZCkbyoY” width=”932″ height=”406″] [review]
Пътят до Коронисия – “Селото във водата”
{{ reviewsOverall }} / 10 От пътешествениците (0 гласове)
Пътна настилка0
Завои0
Обекти/Забележителности0
Панорама0
Популярност0
Поносимост на трафика0
Какво казват хората... Направете ваше ревю и дайте оценка
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Направете ваше ревю и дайте оценка

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Ревю на Коронисия - "Селото във водата"

Пътна настилка - 8.1
Завои - 2.5
Обекти и логист - 6.3
Панорама - 6.9
Популярност и слава - 5.6
Устойчивост на клим. прогноза - 6.7
Наличие/Отсъствие на трафик - 9

6.4

User Rating: Be the first one !
Покажи повече

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

4 × 5 =

Back to top button