3-ТА СРЕЩА НА ROAD ADVENTURES

СЪРНИЦА'24
YamahaМотоциклетиМотоциклетна индустрияНовиниПолезно
Актуално

Yamaha изтегля Ténéré 700 World Raid в Европа заради дефект в мигача

Неправилно инсталирана кабелна скоба върху кабелния сноп на ръкохватката, където е прикрепен превключвателят на мигачите, може да доведе до това мигачът на Yamaha Ténéré 700 World Raid да не мига, когато превключвателят е задействан. „Това може да обърка другите участници в движението и има риск от инциденти“, според информацията от Европейската система за бързо предупреждение, наречена „Safety Gate“.

Ténéré 700 World Raid, модели от 1 април до 31 юли 2022

Засегнати от изтеглянето са моделите Yamaha Ténéré 700 World Raid, които са произведени между 1 април 2022 г. и 31 юли 2022 г. Кампании за изтегляне вече вървят в Германия, Франция, Холандия, Полша, Швеция и Словения.

Общият брой на машините все още не е известен

Според Yamaha Германия, само в тази страна общо 336 мотоциклета са засегнати от изтеглянето. Клиентите са информирани и две трети от изтеглянията вече са извършени. Според говорител на Yamaha Германия това е чисто предпазна мярка.

Какво точно ще бъде извършено в сервизите не се съобщава. Предполагаме, че кабелният сноп ще бъде проверен и коригиран, ако е необходимо, и че всичко, разбира се, ще бъде безплатно за клиента.

Николай Бойчев

Мотоциклетен приключенец и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. С поглед върху мотоциклетната индустрия и общност. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button