Royal EnfieldМотоциклетиПремиери
Актуално

Британският спартанец Royal Enfield Himalayan – обновен за 2021

Навлизаме в 6-тата година от живота на “Хималаеца“, който дебютира през 2016 г. За това време бюджетният приключенски мотоциклет затвърди мястото си по планинските пътищата и в сърцата на много приключенци със своята опростеност и добра цена.

На 11 февруари Royal Enfield пусна дългоочакваната актуализирана версия на популярния си мотоциклет за 2021.

Royal Enfield Himalayan за 2021 г. може да се похвали с множество нови функции и козметични актуализации, но и съответно ще бъде малко по-скъп от предходната версия от 2020. Що се отнася до дизайна, обновеният приключенски спартанец остава почти подобен на предшественика си, но получава три нови цвята с кодови названия – Pine Green, Granite Black, Mirage Silver. Освен това има и някои ергономични подобрения, като променената стойка за багаж на резервоара например.

Симпатичният Хималаец все още използва същия 411-кубиков едноцилиндров двигател, с въздушно охлаждане, който произвежда около 25 к.с. при 6500 об/мин и 32 Нм върхов въртящ момент при 4250 об/мин, с 5-степенна скоростна кутия.

Машината отговаря и на вече задължителната от 2021 г. норма Евро 5.

Най-голямата промяна за 2021 г. обаче е добавянето на системата на Royal Enfield Tripper Navigation, която видяхме в края на 2020 в представения тогава Meteor 350. Tripper е ненатрапчива карта със система за насочване, която ви дава основни указания за завоите и посоките. Тя работи с карти на Google, като вие въвеждате данните за пътуването чрез съвместимото приложение за смартфон на Royal Enfield.

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button