Royal EnfieldМОТОМотоциклетиПремиери

Royal Enfield представиха дългоочаквания скрамблър – Scram 411 (Видео)

Scram 411 е вдъхновен от обичания авантюрист на марката – Himalayan, който от дебюта си през 2016 г. донесе много успехи и признания на компанията. След като получи обратна връзка от аудиторията, че тя би желала по-гъвкава версия на Himalayan, Enfield се заеха със създаването на Scram 411, който се стреми да вземе положителните черти на Хималаите, но да е ориентиран по-добре към градската среда.

Royal Enfield Scram 411 направи световна премиера на 15-ти март

Въпреки, че е градски кросоувър, машината все пак носи гените на приключенец с 19-инчови джанти отпред и само 2 см по-малък просвет от Хималаеца. Изображенията показват, че моторът има стъпаловидна седалка, кръгъл фар и широк предпазител за двигателя. Също така ясно се разпознават силуетът и стилът на семейството Himalayan, като освен естетически прилики, двата мотоциклета имат и подобни технически характеристики.

Scram 411 е базиран на платформата на двигателя LS-410 на Royal Enfield и шасито Harris Performance. 

Той тежи с 6,5 кг по-малко от Himalayan или с други думи това са 183,5 кг. Това би трябвало да означава по-пъргаво управление и по-въздействащо усещане от 24-те конски сили и 32 Нм въртящ момент (непроменено от Himalayan), като същевременно позволява на ездача да изстиска няколко допълнителни километра от 15-литровия резервоар за гориво.

Royal Enfield твърдят, че средният разход на гориво на този красавец е 3,2 литра на 100.

Окачването на Scram също използва 41-милиметровата телескопична вилка на своя брат, но новият мотоциклет губи малко ход на окачването отпред – от 200 мм на 190 мм. Ходът на окачването отзад остава същият – 180 мм. Съответно височината на седалката е намалена с около 5 см. Спирачните апарати също са взаимствани от Himalayan – 2-бутални с 300 мм диск отпред и 240 мм отзад. Двуканалният ABS е стандартен.

Както се очакваше, Scram е лишен от сложна електроника. На таблото ще бъдете посрещнати от актуализиран цифрово-аналогов инструментален клъстер, който предоставя достъп до основната информация. Той също така включва навигационната система Tripper, която се сдвоява със смартфона на ездача чрез приложението на Royal Enfield.

Новият Scram 411 ще се предлага в седем цветови комбинации. По предварителни данни мотоциклетът ще бъде наличен в Европа в средата на лятото, но ние се надяваме да направи премиера за България през май на срещата на групата на meteo-ridе.com – Road Adventures for Bikers.

Следете групата за допълнителна информация за предстоящата срещата!


Royal Enfield Himalayan (2016 – досега) – Вашите мнения

Тениски на Road Adventures for Bikers Тениски на Road Adventures for Bikers

Стикери от Емблематични Мото Трасета

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button