събота, 11/07/20

Информационен портал за мото туризъм
Излязоха характеристиките на BMW R 18

Излязоха характеристиките на BMW R 18

BMW Concept R 18 се появи за първи път по-рано тази година на Конкурса за елегантност във Вила д’Есте, където привлече публиката с амбициозното си намерение да се включи на пазара на крузърите. На изложението EICMA видяхме BMW Concept R 18/2, който беше с променен и по-спортен BMW дизайнерски стил.

От BMW разкриват подробности за двигателя, който с гордост наричат “Големия Боксер“.


 

Спецификация на “Големия Боксер“

Както знаете, компанията има 70-годишна история в производството на подобен тип двигатели, като запазва основната им архитектура – със странично разположени клапани, колянов вал с основен лагер в центъра, за да се намалят вибрациите, и две свързани бутала с вал, монтиран на основните лагери. Двигателят е с въздушно-маслено охлаждане, има четири клапана, двойно запалване, модерна горивна камера, всмукателен колектор и управление BMS-O.
Според официалната информация предимството на този боксер с два разпределителни вала е в по-късите водачи на клапаните.Това редуцира движението на масите, минимизира усукванията и намалява линейното разширение. Тази усъвършенствана конструкция подобрява контрола на клапаните и осигурява по-висока стабилност при натоварване.

Обемът на двигателя е 1802 куб.см. Алуминиевите бутала са с диаметър 107 мм, а ходът им е 100 мм. Теглото му е цели 110 кг, мощността е 91 к.с., а въртящият момент е 158 Нм при 3,000 об/мин. Максималните обороти са 5750.
Все още няма официална информация кога R18 ще влезе в производство, но се предполага, че това ще е през 2020.

Източник: www.visordown.com

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts