вторник, 07/07/20

Информационен портал за мото туризъм
От Ducati потвърдиха, че ще има специална серия на Panigale V4

От Ducati потвърдиха, че ще има специална серия на Panigale V4

Изпълнителният директор на Ducati Клаудио Доменикали сподели, че скоро ще се появи специална нова версия на супербайка V4.

„Той ще носи името Superleggera, което е използвано и за предишните специални серии. Появата му ще е през новата година и ще е запомняща се. Лимитиран на 500 бройки, и с висока цена, ще е нещо драматично с оглед на това, което ще представлява машината. Смятам, че бъде голяма изненада.“

Първи снимки на Ducati Panigale V4 Superleggera

На италиански Superleggera означава изключително лек (супер лек), като Ducati следват традицията си да произвежда олекотени версии на своите супербайкове. Виждали сме го при Panigale 1199 и 1299. Също като предишните версии, почти всичко е изработено от карбон.

От Ducati потвърдиха, че ще има специална серия Panigale V4
Шпионски кадър на Superleggera/Снимка: MCN

Има изцяло нова подрама с леки извивки, което предполага гладко преливане към лекият карбонов номер. Другите части от опашката също са променени и покриват с карбон задните светлини.

Новата машина е с карбонови джанти BST Rapid Tek с 10 спици, като тези на 1299 Superleggera. Нови са и карбоновите спойлери, базирани на тези от V4R.

За разлика от 1299 Superleggera, моторът от снимките не изглежда да използва карбонова рама. По-скоро е алуминиева, с дизайна на Panigale V4R. Въпреки това, шарнирът е карбонов.

Снимка: MCN

Променена е титаниевата изпускателна система, чиито накрайници са сходни с тези на Akrapovic, монтирани на Ducati Panigale V4 25° Anniversario 916. За разлика от него, тръбите на колекторите се различават от V4 Panigale. Синкавият завършек подсказва за изцяло титаниева система, която е скъсена, за да се намали теглото.

Съединителят също е различен, затворен е, за разлика от отворения дизайн, характерен за моделите досега, включително и V4 25° Anniversario 916.

Изглежда, че моторът използва същото регулируемо предно окачване Öhlins NPX 25-30, като на Panigale V4R. То е по-леко със 600 грама, спрямо електронното, с което е снабден 1103cc V4S. Отзад е с Öhlins TTX36.

За разлика от вилката на модел R, в долната ѝ част можем да видим малката синя точка, което е доказателство, че върху него се работи. Вероятно е олекотяване с  10 кг спрямо стандартния модел.

 

Снимки: MCN

Kymco RevoNEX ще вдига от 0 до 100 км/ч за 3,9 сек

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts