Can-AmЕлектрически мотоциклетиКонцептМотоциклетиПремиериТуристическо Ендуро

Can-Am показаха приключенеца Origin и градския Pulse (Вижте цялото видео представяне)

Канадската марка показва два модела, задвижвани от технологията Rotax E-power

Близо пет месеца след като обявиха плановете си да се завърнат в сегмента на мотоциклетите с изцяло нова гама, Can-Am свалиха покривалото на два от моделите, които ще оглавят тяхното портфолио на две колела.

Това ще бъдат първите мотоциклети на канадската компания след 35 години.

Пълните спецификации на електрическите Origin и Pulse, както ще се казват моделите, няма да бъдат разкрити до август 2023 г., но компанията стартира специален сайт за двете машини, където периодично ще се пускат информация, изображения и видеа. 

Can-Am Origin

Origin определено прави впечатление със своето „дуъл спорт“ излъчване, оборудван с 21/18-инчови спицови джанти, които изглеждат напълно готови да се втурнат смело из черните пътища. По всичко изглежда, че машината е насочена към класа, където в момента властва FX на Zero, но Origin изглежда дори още по-агресивен с този класически ендуро силует с модерни линии. Обърнатата вилка и задният моноамортисьор изграждат цялостното окачване, докато еднодисковите спирачки отпред и отзад осигуряват спирачната сила.

Според компанията майка на Can-Am, Bombadier Recreational Products (BRP), Origin е

„проектиран да вдъхнови ездача по нов начин, както на пътя, така и извън него, за по-модерно изживяване на всички терени“.

Can-Am Pulse

Cam-Am представи още един електробайк, този път изцяло ориентиран към улицата, наречен Pulse. Според компанията това е

„един балансиран и пъргав мотоциклет, който ще потопи ездачите в енергията на града“.

Нашият екип намира външния му вид за доста стилен, нещо, за което спомага много добре подбраната цветова комбинация.

По-малък в сравнение с Origin, Pulse e с лети джанти и се рекламира като забавен и компактен мотоциклет за ежедневно пътуване в града, с по-късо окачване и по-ниска височина на седалката.

Захранването и спецификациите. Кога ще бъдат налични?

Въпреки че двата модела имат свой собствен различен дизайн, ергономичност и задоволяват различни нужди, и двата се захранват от изцяло новата технология Rotax E-Power. От Can-Am все още не са публикували никакви конкретни числа, но казат, че двигателят осигурява „достойни за магистралата скорости с много конски сили и достатъчно въртящ момент“.

Освен това и двата мотора разполагат с най-съвременни технологии, като високоефективни LED фарове, едностранно люлеещо се рамо, голям TFT дисплей и ниво на зареждане тип 2.

Що се отнася до най-важните подробности като мощност, обхват и тегло, ще трябва да изчакаме до следващата година, когато Can-Am обещават, че ще имаме пълна яснота около спецификациите на машините. А пускането им на пазара се планира за средата на 2024 г.

Видео представяне на Origin и Pulse

Николай Бойчев

Мотоциклетен приключенец и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. С поглед върху мотоциклетната индустрия и общност. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button