Can-AmЕлектрически мотоциклетиКонцептМотоциклетиПремиериТуристическо Ендуро

Can-Am показаха приключенеца Origin и градския Pulse (Вижте цялото видео представяне)

Канадската марка показва два модела, задвижвани от технологията Rotax E-power

Близо пет месеца след като обявиха плановете си да се завърнат в сегмента на мотоциклетите с изцяло нова гама, Can-Am свалиха покривалото на два от моделите, които ще оглавят тяхното портфолио на две колела.

Това ще бъдат първите мотоциклети на канадската компания след 35 години.

Пълните спецификации на електрическите Origin и Pulse, както ще се казват моделите, няма да бъдат разкрити до август 2023 г., но компанията стартира специален сайт за двете машини, където периодично ще се пускат информация, изображения и видеа. 

Can-Am Origin

Origin определено прави впечатление със своето „дуъл спорт“ излъчване, оборудван с 21/18-инчови спицови джанти, които изглеждат напълно готови да се втурнат смело из черните пътища. По всичко изглежда, че машината е насочена към класа, където в момента властва FX на Zero, но Origin изглежда дори още по-агресивен с този класически ендуро силует с модерни линии. Обърнатата вилка и задният моноамортисьор изграждат цялостното окачване, докато еднодисковите спирачки отпред и отзад осигуряват спирачната сила.

Според компанията майка на Can-Am, Bombadier Recreational Products (BRP), Origin е

„проектиран да вдъхнови ездача по нов начин, както на пътя, така и извън него, за по-модерно изживяване на всички терени“.

Can-Am Pulse

Cam-Am представи още един електробайк, този път изцяло ориентиран към улицата, наречен Pulse. Според компанията това е

„един балансиран и пъргав мотоциклет, който ще потопи ездачите в енергията на града“.

Нашият екип намира външния му вид за доста стилен, нещо, за което спомага много добре подбраната цветова комбинация.

Тениски на Road Adventures for Bikers Тениски на Road Adventures for Bikers

По-малък в сравнение с Origin, Pulse e с лети джанти и се рекламира като забавен и компактен мотоциклет за ежедневно пътуване в града, с по-късо окачване и по-ниска височина на седалката.

Стикери от Емблематични Мото Трасета

Захранването и спецификациите. Кога ще бъдат налични?

Въпреки че двата модела имат свой собствен различен дизайн, ергономичност и задоволяват различни нужди, и двата се захранват от изцяло новата технология Rotax E-Power. От Can-Am все още не са публикували никакви конкретни числа, но казат, че двигателят осигурява „достойни за магистралата скорости с много конски сили и достатъчно въртящ момент“.

Освен това и двата мотора разполагат с най-съвременни технологии, като високоефективни LED фарове, едностранно люлеещо се рамо, голям TFT дисплей и ниво на зареждане тип 2.

Що се отнася до най-важните подробности като мощност, обхват и тегло, ще трябва да изчакаме до следващата година, когато Can-Am обещават, че ще имаме пълна яснота около спецификациите на машините. А пускането им на пазара се планира за средата на 2024 г.

Видео представяне на Origin и Pulse

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button