Royal EnfieldМотоциклетиПремиери

Royal Enfield разкри своето „двуколесно двойно еспресо“ – Hunter 350

Световният лидер в сегмента на средноразмерните (250-750 куб. см) мотоциклети, представи новия Hunter 350 или, както го наричат от компанията – „двуколесно двойно еспресо“.

Hunter 350 е елегантен градски ретро модел, базиран на платформата J-Series. Hunter ще се присъедини към вече излезлите Meteor и Classic в гамата на 350-кубиковите машини на Enfield.

Добре познатият 350-кубиков агрегат произвежда 20,2 к. с. при 6100 об/мин и 27 Нм въртящ момент при 4000 об/мин, което би трябвало да е достатъчно за добро представяне из градските улици, където е нужна преди всичко маневреност.

А за градската среда освен това са важни стилът и излъчването, а Hunter 350 е уникална смесица от старата школа и готиния дух на новото време. От Royal Enfield казват, че Hunter е проектиран с оглед на натоварената градска обстановка, така че има „компактна геометрия, пъргаво управление и уверено спиране“. Като спирачната сила е 300 мм фиксиран диск с двойно бутален плаващ апарат отпред и еднобутален апарат с 270 мм диск отзад, и двата с ABS.

Hunter също така получава 41 мм нерегулируеми телескопични вилки с 130 мм ход отпред, докато двойните задни амортисьори са с шестстепенна настройка на предварителното натоварване – всичко това комбинирано с шаси от Harris Performance.

Както при Meteor 350, Hunter ще бъде оборудван с централно комбинирано цифрово-аналогово табло и вторичен по-малък екран вдясно от основния уред. Той ще бъде съвместим с навигацията „завой по завой“ на Royal Enfield, която е допълнителна екстра.

Royal Enfield Hunter 350 ще направи своя европейски дебют на Intermot Кьолн през октомври, като цените ще бъдат обявени на изложението.

След това ще се появи при търговците в Европа, наличен в шест разцветки. В България моделът ще бъде наличен в края на декември тази година. За повече информация можете да посетите сайта на Royal Enfield Bulgaria.

Тениски на Road Adventures for Bikers Тениски на Road Adventures for Bikers
Стикери от Емблематични Мото Трасета

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button