BMWАдвенчър спорт турърИновацииМотоциклети

BMW подготвя М серия при мотоциклетите. Ето как ще изглежда GS1300 M-Power

Още преди две години BMW заяви намеренията си да създаде М серия и в мотоциклетния си отдел, след като по традиция “M” е символ на топ изпълнение и мощ в автомобилния сектор на баварците. Така в края на 2019 BMW регистираха в патентното ведомство названията M1300GS, M1000RR и M1000XR.


Снимката, която разбуни духовете тези дни е на дизайнерската къща Kardesign, разпространена от авторитетното немско списание Motorrad. Изображението е векторно и едва ли може да претендира за автентичност и последователна дизайнерска линия, но фактът, че е публикувано в Motorrad – списание което съществува от преди първата световна война, както и че има раздвижване около патента на “M” съкращението, може да означава много повече.

M1300GS ще бъде мотоциклет с топ характеристики, базиран на R1250GS. Двигателят ще бъде същият ShiftCam, но вероятно с увеличен обем, повече мощност, по-ниско тегло, посредством използването на въглеродни нишки, куп глезотии и екстри. 

На външен вид обаче тази машина прилича повече на спорт туръра S1000XR, отколкото на адвенчъра GS, или по-скоро е някакъв микс между двете. M1300GS на снимката е адвенчър спорт туристически мотоциклет със злобарско-хулигански вид. Предното колело е 17-инчово, предното окачване се базира на конвенционална обърната телескопична вилка, а спирачките са Brembo Stylema. Фаровете са в стил S1000XR, но доста по-намръщени и диодни, в тон с новите тенденции в индустрията. Тези диоди вече са линия на компанията в моделите представени за тази година BMW F 900 R и F 900 XR.

Няма да е учудващо обаче, ако баварците лепнат М етикета и на ендуро моделите си като HP2 Enduro, нагазвайки в калта извън пътя. Такава машина се очаква и ние неотдавна отразихме новината, отново разпространена от Mororrad, за евентуален нов BMW 800er Boxer-GS. 

Графика на бъдещ BMW 800er Boxer-GS или поредни маневри във войната с регулациите

При всички положения наличието на буквичката “М” ще бъде знак за много класа и разкош в изобилие. С това BMW издават намерението си да надминат топ версиите на Ducati Multistrada и KTM 1290 SuperAdventure S, в битката на двуцилиндровите гиганти.

От страниците на Motorrad…

  • Снимки: фейсбук страницата на Kardesign
  • Източници: Dravemag и Motorrad

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Свързани статии

Back to top button