EICMAHondaКонцептМОТОМотоциклетиПремиери
Актуално

Honda възкресява Hornet! (Видео)

През тази година Honda показа поредица обновени модели като Super Cub, Monkey, CB500F, CB500X, CBR500R и, разбира се, новоразработения NT1100.

Часове преди изложението в Милано, Honda разкри пълната си европейска гама мотоциклети за 2022. Съставът включва много специален, супер спортен флагман, който ще бъде произведен в ограничена серия, напълно нов приключенски скутер и множество цветови опции и графики в цялата гама. Но голямата бомба дойде от новината, че ще бъде възобновен култовият Hornet!

Honda с радост потвърди, че легендарното име Hornet се завръща в гамата в близко бъдеще. Моделът е известен с вълнуващата производителност на двигателя си и пъргавината си, съчетани с най-модерния стил на стрийт файтъра, откакто моделът беше представен за първи път в Европа през 1998 г.

Hornet 

Кратък преглед на концептуалната посока за новото превъплъщение на Hornet ще бъде достъпен за посетителите на EICMA. В специална зона на щанда на Honda ще бъде представена 3-измерна визуализация от светлина и звук, която хвърля поглед към предишните поколения на Hornet и ни загатва за предстоящото.

Все още е абсолютна загадка с какъв двигател ще бъде машината. 

Ние се надяваме да запази 4-цилиндровата си природа, като предшествениците си, възползвайки се от вече наличната платформа на Neo-Cafe рейсърите CB1000R и CB650R.

Съдейки по предоставените рендъри дотук, смятаме, че машината е все още далеч от поточната линия, но е хубаво, че Honda ни споделят за тази разработка. Реално можем да очакваме “стършелът” да дойде в шоурумите през 2023, но да видим какво ще бъде презентирано в Милано.

Ще ухапе ли японският стършел конкурентите?

В сегмента, в който се очаква да навлезе Hornet този път има сериозна конкуренция. Kawazaki турбо Z-серията е по-могъща отвсякога, както и новият Suzuki GSX-S1000, а сега и италианците са силни. Освен новите Ducati Monster и Ducati Streetfighter V4, можем да добавим и MV-Agusta Brutale. Баварците също не спят в лицето на BMW S 1000 R. Все пак Hornet е доказал, че е може да се справи другите оси в района и да ги надвие. Бъдещето ще покаже.

Очакваме с нетърпение новостите около модела на предстоящото мото изложение EICMA, което ще отвори врати на 25 октомври.


Култовото мото изложение EICMA се завръща за 78-ми път!

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button