SuzukiМотоциклетиПремиери

Suzuki ни подгряха за нов GSX-S1000! (Видео)

Изглежда Suzuki отново започват да правят вълнуващи мотоциклети. Тази седмица излезе новината за нов нейкид при това с модерните и вече задължителни спойлери крила!

От доста време очакваме актуализация на “нейкид” гамата на Suzuki, като тийзерът е посветен изцяло на „красотата на голата агресия“. Всичко това се появява от нищото, в началото на април, когато повечето производители вече са показали каквото имат да покажат за настоящата година.

Дали е закъсняла разработка или планирана изненада няма значение, защото в тези времена на корона криза, всяка добра новина в бранша е добре дошла и ни кара да се усмихваме.

Радикалните актуализации са доста нетипични за Suzuki, но явно се задават времена, в които компанията от Хамамацу ще промени политиката – или поне така изглежда! След смелата актуализация на V-Strom 1050, който бе трансформиран преди няколко години с дизайнерски препратки към славните DR-Z и DR-Big и в съответствие с Евро 5, последва изненадващото и смело възкресяване на Hayabusa преди месец.

Няма съмнение, че GSX-S1000 също ще отговаря на Евро 5. А може би ще има и нов четирицилиндров агрегат, надграждайки настоящия 999-кубиков със 150 к. с. Вътрешните промени обаче все още са загадка. Ясни са само част от актуализациите в стила и дизайна, като тийзерът показва новия корпус и формата на фаровете – подредени един над друг светодиоди, нов дизайн на резервоара и бърз поглед към мини крилата в предната част, които се появяват на всички най-нови мотоциклети. Така че естетиката без съмнение ще бъде доста различна от предходния GSX-S1000 от 2015.

Повече за новия GSX-S1000 ще научим на 26 април, когато е официалната онлайн премиера на машината, но ние не изключваме няколко дни преди тази дата да има нов, по-конкретен трейлър.

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Milena V. Ivanova

Мотоциклетен ентусиаст и приключенец. Редактор, автор на статии, интервюта и рубрики, свързани с мото туризма и мотоциклетната индустрия. Преводач от английски на материали от чуждестранни медии.

Свързани статии

Back to top button