понеделник, 10/08/20

Информационен портал за мото туризъм
Ducati разкри Multistrada Enduro 1260 с промо видео

Ducati разкри Multistrada Enduro 1260 с промо видео

 

Multistrada отдавна е символ на луксозен приключенски мотоциклет, а гамата на флагмана на Ducati продължава да се развива.

От компанията вдигнаха завесата и показаха новия Multistrada Enduro 1260 в отговор наскоро представения в Кьолн BMW GS 1250.

Надцакването при най-големите турър-адвенчър мотоциклети продължава и в най-малките маркетингови детайли, като италианците добавят едни 10-тина кубика отгоре, колкото абревиатурата да изглежда по-внушителна от конкуренцията.

Разбира се, това е само един корпоративен нюанс. По-важното е, че в основата на машината е новият 1262-кубиков двигател Ducati Testastretta DVT (Desmodromic Variable Timing), който доставя бруталните 158 к. с.

Multistrada 1260 Enduro също така разполага с ново шаси, подобрения на електрониката и изцяло нови цветови вариации, като акцентът е върху военните разцветки. Последното би трябвало да ни вдъхва увереността, че тази машина е пехотинец, който не се бои да влезе в калта.

Пустинно кафяво и бяло

В сравнение с базовата Multistrada, версията Enduro има 6-степенна скоростна кутия с по-къса първа предавка, за да подобри производителността при офроуд каране. Отново с цел подобряване на управлението, калибрирането на двигателя е напълно променено, като при всеки режим на каране е диференциран въртящият момент, според избраната предавка. Спирачките също се адаптират към това на коя скорост сте. За да усъвършенства комфорта още повече, круиз контролът също е прекалибриран.

Новият двигател е съвместим с Euro 4 и осигурява изключителна мощ при ниските до средни обороти. Всъщност 85% от максималния въртящ момент вече е на разположение под 3500 об/мин в сравнение с кривата на въртящия момент на двигателя, задвижващ предишния модел – увеличение от 17% при 5500 об/мин. Това прави Multistrada 1260 Enduro мотоциклетът с най-висок въртящ момент в своята категория (при 4000 об/мин, което е най-често срещания оборот).

Италианският звяр осигурява впечатляваща производителност, като мощността се контролира благодарение на режимите на каране с функцията Ride by Wire и DQS (Ducati Quick Shift) Up & Down, което значително подобрява пътуването, като гарантира прецизно превключване на предавките нагоре и надолу.

Мултистрадата идва с 19-ки предни и 17-ки задни джанти и ново електронно полуактивно окачване Sachs, както отпред, така и отзад.

30-литровият резервоар обещава автономия от 450 километра и нагоре. Мястото на ездача на Multistrada 1260 Enduro е проектирано така, че да осигури подобрено управление, допълнително подпомогнато от по-нисък център на тежестта в сравнение с версията 1200. Въпреки това, за да се осигури максимален комфорт, кормилото е спуснато с 30 мм и следователно капакът на резервоара е преоформен.

Ducati Multimedia System (DMS)

Новият интерфейс (Human Machine Interface; HMI) е достъпен чрез 5-инчов TFT цветен дисплей и бутони за превключване на предавките – удобно управление на всички настройки и функции на байка, плюс Ducati Multimedia System (DMS). DMS свързва мотора със смартфона на мотоциклетиста чрез Bluetooth, като дава достъп до всички основни мултимедийни функции (входящи повиквания, текстови съобщения, музика). Сред другите екстри на Multistrada 1260 Enduro е система за свободни ръце.

Multistrada 1260 Enduro ще бъде представен през ноември на EICMA в Милано и ще стигне до представителствата на марката по света в началото на 2019 година.

Източник и снимки: www.ducati.com

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts