Благотворителни кампанииИнтервютаМОТОМото срещиМото Събори и Фестивали
Актуално

Тази година изисканите джентълмени ще карат соло

Тази неделя, 27-ми септември, предстои годишният мото поход на изисканите джентълмени с класически мотоциклети, подкрепящ важни благотворителни каузи, посветени на здравето на мъжете.

Поради ограниченията наложени от световната пандемия обаче, предстоящото издание ще бъде по-различно. Призивът към участниците е да бъдат активни и да се обединят в социалните мрежи, но да излязат да карат соло или само с пасажер на задната седалка.

Инициативата, която съществува от 2012, набира все повече популярност със всяко следващото издание и се включва в борбата срещу рака на простатата и самоубийствата сред мъжете. Участниците и подкрепящите организации работят за популяризирането на превенцията, за увеличаване на познанията за физическото и психическото здраве и за фокусиране на вниманието върху това колко е важно да потърсим на време помощ и подкрепа.

Миналата година участниците бяха повече от 116 000 в 100 страни по света. Като освен това за поредна година кампанията се подкрепя от английския мотоциклетен производител Triumph, както и от производители на каски, екипировка и др.

Ако искате да станете част от тази изискана група, облечете в неделя официалните си дрехи, яхнете класическия си мотоциклет и обиколете любимите места в своя град.

Основателят на Distinguished Gentleman’s Ride Марк Хава, подканя всички да се включат именно сега:

“2020 няма да бъде по-различна. Тази година пак ще се обединим и ще излезем да караме, облечени елегантно. За да направим всички възможно да помогнем на мъжете да не умират млади, заедно с нашите партньори от благотворителната инициатира Movember. Поканяме участниците да карат сами, но да са социално свързани и обединени в името на каузата… Няма по-подходяща причина и няма по-подходящо време да станете част от Distinguished Gentleman’s Ride.“

Валентин Илиев, домакин на събитието в София, ни разказа малко повече за каузата и история ѝ в България:

Тениски на Road Adventures for Bikers Тениски на Road Adventures for Bikers

„Ракът на простатата и самоубийствата при мъжете са един от най-често срещаните проблеми в мъжкото съсловие. С тази благотворителна кауза се стараем да обърнем внимание на обществото и да призовем хората да подкрепят нашата кауза, като спонсорират мотоциклетист по желание. Всички събрани средства ще бъдат реализирани от фондация Movember за откриване на начини за превенция и лечение на мъжете по света.

Стикери от Емблематични Мото Трасета

В събитието ще се включат повече от 700 града, като София е на картата на събитието от 2015 г.

Надявам се и тази година, макар и без организирано събитие, поради така стеклите се обстоятелства, всички участници да забършат прахта от старите си машини, да облекат дрехите си за специални събития, да пооформят брадите и да се включат соло на 27-ми септември. Нека покараме и дарим за нашите колеги в беда!“

Попитахме и как може някой да се включи в кампанията или да направи дарение:

„Дарения могат да се правят само на официалния сайт на събитието и само с карта от хора, които не са участници. За целта си избират някой регистриран моторист в София и го спонсорират. Спонсорирането не носи пари на моториста, те отиват директно във фондация Movember. А мотористът е човекът, който кара из града за популяризиране на дарителската кампания и набирането на средства“, поясни софийският домакин.

Може да се регистрирате или да направите дарение на официалния сайт на кампанията и да следите събитието на неговата фейсбук страница.

Добре дошли сте да споделяте своите снимки и в нашата група Road Condition and Weather for Bikers във Facebook, с което да подпомогнем популяризирането на каузата. И най-важното – посетете официалния сайт на инициативата, направете своето дарение или се включете като посланик на благородната инициатива!

Milena V. Ivanova

Мотоциклетен ентусиаст и приключенец. Редактор, автор на статии, интервюта и рубрики, свързани с мото туризма и мотоциклетната индустрия. Преводач от английски на материали от чуждестранни медии.

Свързани статии

Back to top button