Благотворителни кампанииИнтервютаМОТОМото срещиМото Събори и Фестивали
Актуално

Тази година изисканите джентълмени ще карат соло

Тази неделя, 27-ми септември, предстои годишният мото поход на изисканите джентълмени с класически мотоциклети, подкрепящ важни благотворителни каузи, посветени на здравето на мъжете.

Поради ограниченията наложени от световната пандемия обаче, предстоящото издание ще бъде по-различно. Призивът към участниците е да бъдат активни и да се обединят в социалните мрежи, но да излязат да карат соло или само с пасажер на задната седалка.

Инициативата, която съществува от 2012, набира все повече популярност със всяко следващото издание и се включва в борбата срещу рака на простатата и самоубийствата сред мъжете. Участниците и подкрепящите организации работят за популяризирането на превенцията, за увеличаване на познанията за физическото и психическото здраве и за фокусиране на вниманието върху това колко е важно да потърсим на време помощ и подкрепа.

Миналата година участниците бяха повече от 116 000 в 100 страни по света. Като освен това за поредна година кампанията се подкрепя от английския мотоциклетен производител Triumph, както и от производители на каски, екипировка и др.

Ако искате да станете част от тази изискана група, облечете в неделя официалните си дрехи, яхнете класическия си мотоциклет и обиколете любимите места в своя град.

A brief history on DGR, and a timely reminder of why we continue ride for men’s health. Here our founder, Mark Hawwa, and two fellow Sydney riders, share the importance of DGR and how initiatives like our Social Connections Challenge with Movember can continue the incredible work we do to help support men in motorcycling. A huge thank you to The Project for helping us tell our story.

Публикувахте от The Distinguished Gentleman's Ride в Сряда, 24 юни 2020 г.

Основателят на Distinguished Gentleman’s Ride Марк Хава, подканя всички да се включат именно сега:

“2020 няма да бъде по-различна. Тази година пак ще се обединим и ще излезем да караме, облечени елегантно. За да направим всички възможно да помогнем на мъжете да не умират млади, заедно с нашите партньори от благотворителната инициатира Movember. Поканяме участниците да карат сами, но да са социално свързани и обединени в името на каузата… Няма по-подходяща причина и няма по-подходящо време да станете част от Distinguished Gentleman’s Ride.“

Валентин Илиев, домакин на събитието в София, ни разказа малко повече за каузата и история ѝ в България:

„Ракът на простатата и самоубийствата при мъжете са един от най-често срещаните проблеми в мъжкото съсловие. С тази благотворителна кауза се стараем да обърнем внимание на обществото и да призовем хората да подкрепят нашата кауза, като спонсорират мотоциклетист по желание. Всички събрани средства ще бъдат реализирани от фондация Movember за откриване на начини за превенция и лечение на мъжете по света.

В събитието ще се включат повече от 700 града, като София е на картата на събитието от 2015 г.

Надявам се и тази година, макар и без организирано събитие, поради така стеклите се обстоятелства, всички участници да забършат прахта от старите си машини, да облекат дрехите си за специални събития, да пооформят брадите и да се включат соло на 27-ми септември. Нека покараме и дарим за нашите колеги в беда!“

Попитахме и как може някой да се включи в кампанията или да направи дарение:

„Дарения могат да се правят само на официалния сайт на събитието и само с карта от хора, които не са участници. За целта си избират някой регистриран моторист в София и го спонсорират. Спонсорирането не носи пари на моториста, те отиват директно във фондация Movember. А мотористът е човекът, който кара из града за популяризиране на дарителската кампания и набирането на средства“, поясни софийският домакин.

Може да се регистрирате или да направите дарение на официалния сайт на кампанията и да следите събитието на неговата фейсбук страница.

Добре дошли сте да споделяте своите снимки и в нашата група Road Condition and Weather for Bikers във Facebook, с което да подпомогнем популяризирането на каузата. И най-важното – посетете официалния сайт на инициативата, направете своето дарение или се включете като посланик на благородната инициатива!

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Milena V. Ivanova

Мотоциклетен ентусиаст и приключенец. Редактор, автор на статии, интервюта и рубрики, свързани с мото туризма и мотоциклетната индустрия. Преводач от английски на материали от чуждестранни медии.

Свързани статии

Back to top button