МОТОМотоциклетна индустрия

Отменят култовото мото изложение INTERMOT заради COVID19

Обсъжда се въвеждането на дигитален формат на изложението до края на годината.

Германската мотоциклетна асоциация (IVM), Koelnmesse GmbH и спонсорите на едно от най-значимите събития в мото света – Intermot, изложението в Кьолн, решиха да отменят провеждането на мероприятието през 2020.

Това решение сякаш бе очаквано, след като още в началото на април два от най-големите производители на мотоциклети в Европа, BMW и KTM, обявиха, че няма да присъстват на изложението EICMA 2020 в Милано и Intermot, заради ситуацията наложена от коронавируса.

Голямото мото шоу трябваше да се проведе между 6-ти и11-ти октомври тази година. Изложението се провежда на две години и затова разочарованието за феновете е още по-голямо. Все пак има възможност за евентуално онлайн събитие, но за него няма точни дати. Единственото, което се знае е, че може да не е на посочените дати, а просто да е в рамките на годината. 

“Ресурсите на нашите клиенти и партньори за 2020-21 г. вече са доста изтощени в резултат на кризата SARS / COVID-19. Като важна част от мотоциклетната индустрия обаче, и особено в такъв труден момент, ние искаме активно да подкрепим партньорите си и сега работим с пълна пара в посока осъществяване на цифров формат. 

С цифровия новинарски отдел на INTERMOT създаваме комуникационна платформа, която ще осигури устойчиво вдъхновение както за индустрията, така и за мотоциклетната общност. След това можем да насочим пълния си фокус към събитието, насрочено за 2022 г. В бъдеще търговски панаири като INTERMOT ще включват още хибридни елементи – за да допълнят изживяването на място с добавен цифров обхват. Всички заинтересовани страни сега имат достатъчно време да се подготвят за следващия INTERMOT в Кьолн и да възродят отново това място за срещи на международната мотоциклетна общност“,

заявиха Оливър Фрезе, главен оперативен директор на Koelnmesse, и Райнер Брендике, генерален изпълнителен директор на IVM, в съвместно изявление.

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button