EICMAEnergicaЕлектрически мотоциклетиМотоциклети

Energica с по-голям пробег и повече въртящ момент за 2023

Новите модели на италианския производител на електрически мотоциклети Energica бяха показани на изложението EICMA 2022 в Милано. 

Преработен електрически мотор EMCE и ревизиран състав на батерията ще увеличат въртящия момент и обхвата на гамата на компанията за 2023 г.

Моделите EsseEsse9+, Ego+ и Eva Ribelle бяха показани от Energica на EICMA 2022, и както е ясно на всички, които следят електрическите двуколесни, тези три машини вдигнаха летвата по отношение на пълен обхват и производителност.

Машините на Energica сега получават до пет процента подобрение на обхвата и увеличение на въртящия момент със седем нютон метра.

И трите модела вече имат обхват от 420 километра за градско каране, 255 км комбинирано каране и 210 км извънградско каране. От Energica твърдят, че това се равнява на допълнителни 35 Нм въртящ момент на задните колела. Моделът Experia запазва своите 115 Нм. При EsseEsse9+ въртящият момент се увеличава от 200 на 207 нютон метра, при Ego+ и Eva Ribelle от 215 на 222 нютон метра. Увеличаването на обхвата на трите модела ги приравнява към Experia.

Устройство за бързо зареждане с постоянен ток може да зареди батерия от празна до 80 процента за по-малко от 40 минути.

Ego+, EsseEsse9+, Eva Ribelle и най-новото допълнение Experia ще се предлагат в два нови цвята.

Добра новина и за младите мотоциклетисти, защото Energica най-накрая ще пусне на пазара машина, съвместима с лиценз A2. Производителят ще предложи версия на Experia, фиксирана на 35 kW от 2023 г.

А от 1 януари 2023 г. европейските представителства ще предлагат 5-годишно удължаване на гаранцията. Не забравяйте, че сега батериите Energica заявяват живот от 1200 цикъла, преди да видите влошаване на производителността, което е еквивалентно на близо 200 000 км.

Energica представи Experia с автономия от 400 км (видео)

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button