CFMotoEICMAКонцептМОТОМото изложенияМотоциклети

Концепцията CFMOTO MT-X: Cyberpunk ендуро!

О, да! Графиките на CFMOTO винаги са ни напомняли на неоновите фонове от някоя Cyberpunk дистопия. Мотоциклетната индустрия се движи с толкова бързи темпове през последните години, че вече никой не се замисля над цветовете на мотоциклетите. Но графиките на новия ендуро концепт MT-X на CFMOTO, представени на черния фон, крещят отвсякъде – този мотоциклет е индивидуален и заслужава внимание. Абстрахирайте се от предразсъдъците си към розовото, защото този цвят стои перфектно, съчетан с фирмения син металиков цвят.

CFMOTO определено впечатлиха с този прототип на EICMA23, който е магнит за посетителите. А ето как представят самите китайски производители своя продукт в комюникето, съпровождащо мотоциклетното шоу:

Концепцията MT-X е манифестът на приключенията, в които се впускате с високотехнологична визия, докато живеете настоящето в непрекъснато движение.

Уникалният стил, графики и цветове придават подходящата индивидуалност на тази енергична машина – MT-X Concept: октановият цвят символизира приключение, зряло отношение към новите предизвикателства, докато неоновият акцент е състезателният дух на CFMOTO, превърнат в удоволствие и неограничен стремеж към нови хоризонти.

Мускулестата предна част се характеризира с LED фарове, подчертаващи феъринга като очна линия на някоя мадама, докато гигантският рекордно голям 8-инчов вертикален TFT сензорен екран е вдъхновен от навигационната станция на рали мотоциклетите.

Освен това, страничните калници на дисковите спирачки директно напомнят за приключенските мотоциклети, които определят пустинните състезания.

21-инчовото предно колело, високият просвет и увеличеният ход на окачването са ключови характеристики за преодоляване на всякакви препятствия по пътя. Задните панели, плоската седалка за водача и тънката задна част са отличителни черти на офроуд ДНК-то.

Всеки елемент на дизайна играе ключова роля за перфектното интегриране на резервоара, позициониран по-ниско в сравнение с други мотоциклети в гамата MT досега. Всъщност това е продукт, взел много от сътрудничеството на CFMOTO с европейския гигант KTM. Очевидно позицията на резервоара е вдъхновена от ранният KTM 790 Adventure.

Николай Бойчев

Мотоциклетен приключенец и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. С поглед върху мотоциклетната индустрия и общност. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button