STIKERI

понеделник, 20/01/20

Информационен портал за мото туризъм
Първите снимки на Triumph Tiger 900 нажежиха допълнително август

Първите снимки на Triumph Tiger 900 нажежиха допълнително август

През 2018 г. Triumph обновиха своите тигри 800 и 1200 с над 100 промени, но явно това не им бе достатъчно и сега англичаните искат да създадат нещо чисто ново в добре продавания среден клас.

Поне така изглежда, след като преди няколко дни от компанията пуснаха снимки на тестове на нова машина, които покачиха температурата на ентусиазма на феновете в така или иначе горещия август.

Колкото по-голям, толкова по-добре – или поне така си мислят англичаните, защото със сигурност основната промяна от Tiger 800 ще бъде двигателят, който ще порасне на 888 кубика. Този трицилиндров агрегат ще трябва да произведе малко над 100 к. с., с което да размаже японските и германските конкуренти. Както и австрийците от KTM, чийто тотален хит през 2019 – Adventure 790 разполага с 94 к. с. BMW GS 850 Adventure и Honda Africa Twin също ще останат назад и ще дишат пушилката, оставена от най-бързия звяр в джунглата.

Но не всичко са конски сили и мощност, очаква се котката да бъде преди всичко офроуд и ADV ориентирана. Реално, по наше мнение, това е дълго разработваният пустинен прототип Tiger Tramontana, за който през 2017 прогнозирахме, че ще се появи през близките години. Тогава писахме за появата на KTM Adventure 790, Moto Guzzi V85TT и Yamaha Tenere 700, остана само Tiger-а. Прототипът на Tramontana бе създаден през 2016 от двама братя от Испания за ралито PanAfrica Rally. Te взимат един Tiger 800 и за 6 месеца го преобразяват. Очакваше се този „гаражен“ прототип да види по-трудно бял свят, но ето че разработката е довършена от професионалните инженери в английския завод.

  • Първите снимки на Triumph Tiger 900 нажежиха допълнително август
  • Първите снимки на Triumph Tiger 900 нажежиха допълнително август
  • Първите снимки на Triumph Tiger 900 нажежиха допълнително август

Тази котка е със силует на победител от пясъците и трудните терени. Висок просвет, широки лапи за добро стъпване в пясъка, като ще бъде със спицови 21-инчови джанти отпред и 19-ки отзад. Чисто нова рама, ново и по-добро окачване, единичната задна вилка от шарнирен тип също ще бъде нова. Ключови ще бъдат и килограмите, за които обаче все още нямаме информация, но ако е около 210-220 кг сух, ще бъде новият любимец на приключенците и реална конкуренция на Africa Twin.

Лично ние очаквахме тази Tramontana 900 да бъде с по-малък двигател и да се конкурира с Yamaha Tenere 700 като килограми и мощност. Но регулациите Евро 5 за мотоциклетите, влизащите от 2020 г., вероятно са накарали компанията, позиционирана в Хинкли, да рафинира по-големия двигател. Нещо, което се очаква да направят и всички останали след влизането на Eвро 5.

Едно е сигурно, и личи от снимките, новият Triumph Tiger 900 изглежда убийствено добре. По-агресивен и намръщен от всякога, с прибраните предни LED фарове, които запазват характерните черти на семейство Tiger, но ще намалят размера си. Мотоциклетът ще бъде снабден и с ново предпазно стъкло с нов дизайн.

Слуховете, че ще бъде оборудван с нова напреднала електроника и ще е бъкан с технологии, са още нещо, което го отдалечава от Yamaha Tenere 700, която е с доста спартанско оборудване. Тук ще разполагаме с всички екстри на Tiger 800, които, разбира се, ще могат да бъдат поръчвани поотделно или в пакет.

Практиката ни досега показва, че щом през лятото излизат „шпионски“ снимки, то мотоциклетът е почти готов да се качи на поточната линия и 100% ще го видим на EICMA’19 в Милано през ноември, а в магазините – през пролетта или лятото на 2020 г.

Следвайте ни и на канала ни в Youtube – вижте нашата видео класация от 2017, за най-очакваните ADV машини в средния клас до 2019

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts