3-ТА СРЕЩА НА ROAD ADVENTURES

СЪРНИЦА'24
RiejuRoyal EnfieldМОТО ЕКСПО БългарияМото изложенияМотоциклети

Моделите на Royal Enfield и Rueju на Moto Expo 2024

Мотоциклетите на две екзотични марки ще видим на предстоящото мотоциклетно изложение Moto Expo 2024. Едната е от Индия, а другата от Испания. Става дума съответно за Royal Enfield и Rieju.  Двете марки от няколко години, традиционно присъстват на нашето изложение, като предлагат интересни и разнородни машини и за туризъм, и за спорт – ендуро и мотокрос, и за забавление и придвижване в града.

Moto Expo 2024 ще се състои от 20 до 23 април 2024 г. в зала “Арена София” /бивша “Арена Армеец”/. Организира се от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), съвместно с утвърдения си дългогодишен партньор “Експо Тим” ООД.

Легендарната марка Royal Enfield стана много популярна. Мотоциклетите са атрактивни и най-вече търсени, предимно от любителите на приключения. Достатъчно е да споменем един от най-известните адвенчъри в света – Himalayan. Или пък Interceptor 650, който отново, за втори пореден път е ретро мотоциклет на годината. Естествено и двата модела ще видим на щанда на официалния вносител ВасВал Ауто с площ 50 кв.м.

Shotgun 650

Премиера обаче ще бъде новият Shotgun 650. Мотоциклетът използва като свое сърце изпитания 650-кубиков паралелен двуцилиндров двигател. Той е с маслено-въздушно охлаждане, като произвежда заявените 46.4 к.с. при 7250 об/мин. и 52.30 Нм въртящ момент при  5650 об/мин. Той е съчетан с шестстепенна скоростна кутия. Същият двигател е използван и при Continental GT и Interceptor 650.

Shotgun 650 използва същата рама като Super Meteor 650, но има повече от повърхностни разлики. При този мотоциклет всичко опира до детайлите.

Shotgun 650 има по-късо междуосие, по-голям просвет и много лек спад в собственото тегло. Размерът на колелата е 18-инчово предно и 17-инчово задно. Предницата е с 33 мм по-къса и задните амортисьори са с 20 мм по-дълги от тези на Super Meteor 650.

Спирачките са същите – с двубутален  апарат Bybre отпред и отзад, и 320 мм диск отпред и един 300 мм диск отзад.ABS е стандартен в двата края, както и плетените от неръждаема стомана спирачни жила от фабриката.

Royal Enfield Shotgun 650 разполага също с по-голям дигитално-аналогов кръгъл инструментален панел, който показва оборотите, скоростта, позиция на предавка и друга информация. От дясно на него се намира навигационната система свързваща се с Bluetooth, с телефона. Добавен е и USB порт за зареждане на телефон.

Осветлението на фара е LED , а особено полезно нещо за този мотоциклет лесно свалящата се подрамка за седалка или багажник отзад.

Отскоро на нашия пазар е марката Rieju. Заедно с машините на GasGas и електрическите Torrot ще ги видим на щанда на Сървистрейд ООД. Ще площ 130 кв. м. GasGas са достатъчно известна марка от почти всички мотоциклетни дисциплини на оф-роуд и писта.

Испанските мотоциклети Rieju за трета поредна година ще присъстват на изложението. Rieju е производител на мотопеди и мотоциклети от Каталуня, Испания. Базата е във Фигерас, в района на Жирона. Производителят е един от най-старите в Испания.

Нов стикер в нашия магазин - Пътищата на остров Корчула

Компанията е основана е през 1934 г. от младите бизнесмени Луис Риера Каре и Хайме Жуанола Фарес. Гражданската война обърква плановете им за бизнес, но през 1942 г. е регистрирана компанията Riera & Juanola S.L., които започват да произвеждат първо велосипеди. През 1945 г. вече правят мотоциклети или по-точно мотопеди с обем 38 куб. см.

Rieju MRT 50 Black

Компанията и сега произвежда мотоциклети с малък обем – между 49 и 450 куб. см с двигатели на Minarelli. Интересно е, че Rieju се е специализирал в оф-роуд мотоциклети, като предлага от най-малките кубатури, до 300-кубикови кросарки. И същевременно предлага машини от други сегменти.

Rieju MR SIX DAYS ARGENTINA 2024

На изложението ще видим гамата за ендуро хард ендуро  – MR125 PRO, MR 300 Racing 2024, MR 300 Pro 2024, MR 300 Six Days Argentina, както и младежките 50-кубиковият MRT 50 Black и MRT 125 LC White  – модел, подходящ за А1.

Моделите на Royal Enfield и Rueju на Moto Expo 2024

Ще видим също и Супермото моделът MRT50 SM PRO 2024, Aventura 500 Red,  Aventura 125 Legend с юбилейна разцветка за 80-годишнината на марката, Tango 125 Scrambler и Tango 125 Legend, също с юбилейна цветова схема.

В зала “Арена София” освен по-голяма и леснодостъпна изложбена площ, за посетителите има БЕЗПЛАТЕН паркинг с над 800 места. За всички дошли на изложението ще има като винаги и допълнителни забавления. Това са “Глобуса на смъртта“, демонстрации и стънт шоу, Food truck zone, Relax zonе.

Ето и програмата за 20-21 април 2024

  • 12:00 Стънт шоу
  • 13:00 Глобус на смъртта
  • 14:00 Стънт шоу
  • 15:00 Глобус на смъртта

Николай Бойчев

Мотоциклетен приключенец и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. С поглед върху мотоциклетната индустрия и общност. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button