Zeroелектрически мотоциклетиИновацииМотоциклетиПремиери

Zero обяви супер забавното електрическо супермото FXE 7.2

Производителят на електрически мотоциклети и лидер в сегмента – Zero Motorcycles, представи новия 2021 FXE.

Базиран на Zero FX и FXS, FXE 2021 има изцяло нов облик, благодарение на преработената каросерия, която директо го поставя в категорията градски супер мото.

Zero FXE е със същия двигател с мощност 46 к. с. (34kW) като модела FX, който предлага 160 км пробег в града. Това го прави подходящ за всеки ежедневно кръстостващ града. А според нас, с младежката си визия ще бъде хит сред по-младите момчета и момичета.

Новият външен вид и новият електронен пакет пренасят FXE в бъдещето.

Според главния изпълнителен директор на Zero Сам Пачел компанията има отговорност да поддържа първото място на марката в сегмента.

„Да бъдеш марката, която дефинира категорията, означава, че Zero има задължението да продължи да стимулира иновациите в електрическия Powersport сегмент. Нашата лидерска позиция също носи отговорността да подобряваме формата и функцията на съвременния мотоциклет и да провокираме страстта на мотоциклетистите по съвсем нов начин. FXE предлага дизайна, технологията и изживяването, които се очакват от мотоциклетите на бъдещето“, пояснява той.

Благодарение на олекотената рама, моторът тежи едва 113 кг, което го прави подходящо превозно средство за ездачи, търсещи изчистен и лек за поддръжка електрически мотоциклет.

Други значителни подобрения на FXE включват 5-инчов TFT дисплей, заместващ цифровия LCD в гамата FX, и новата операционна система на Zero, наречена Cypher II, която вече поддържа Bluetooth свързаност.

Свързването позволява на мотоциклетистите да регулират параметрите на пътуване, включително мощност, въртящ момент и максимална скорост, чрез смартфон.

Мотоциклетът освен това може да достигне максимална скорост от 136 км/ч, но имайте предвид, че обхватът от 160 км пада значително при високи скорости.

Изцяло новият Zero FXE 2021 вече се предлага в САЩ на цена от 11 795 щ. д.

Четете още:

Мириам Орланди измина 7000 км до Нордкап с електрическия Zero SR/S

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button