DucatiVyrusЕкзотични мотоциклетни маркиИновацииМОТОМотоциклети

Vyrus Alyen идва от Италия

Нов вид супербайк залага на карбон и нестандартно окачване.

 

Vyrus e малък италиански производител, който прави невероятни машини, като използва двигатели Ducati и неконвенционални технологии. Тяхното последно произведение се казва Alyen и изглежда като мотоциклет, дошъл от друга планета. Той е с 1285-кубиков двигател от Ducati, с 205 конски сили, иновативно предно окачване и спойлери от карбон.

Италианските инженери поставят двигателя в специално проектирана магнезиева рама, заедно с иновативното предно окачване. Двигателят от е взет от 1199 Panigale и вместо със 195 конски сили, разполага с 205 при 10 500 об/мин.

Мотоциклетът не е с класическата предна вилка и използва друга конфигурация на окачването, наречено хидравлична система за завиване или, с други думи, завиване в центъра на предната главина. То е проектирано от директора на проекта Vyrus – Асканио Родориго, и за първи път е показано през 2004 при Bimota Tesi 2D. Предницата използва носещи рамена и завиване в центъра на предната главина, която разделя функциите на управлението и окачването. Това позволява да се отдели спирачната сила от движението на окачването, което прави мотоциклета по пъргав в завоите и помага при пренасянето на теглото при спиране.

Спойлерите са много различни от тези, който виждаме при стандартните супербайкове. Дизайнът на предния фар е минималистичен, има карбонови протектори за ръцете с интегрирани мигачи. Изпускателната система е подобрена версия на тази от Vyrus 982 M2. Спойлерите са карбонови, както и джантите, които са модел Bullet, произведени от Rotobox. Рамата е магнезиева. Спирачките са Brembo GP4, а предното и задното окачване са с пуш-род система Vyrus Push Rod Twin Pivot.

Няма информация за теглото, цената или бройките, които ще бъдат произведени. Най-вероятно Alyen ще е в много ограничена серия.

 

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Свързани статии

Back to top button