3-ТА СРЕЩА НА ROAD ADVENTURES

СЪРНИЦА'24
YamahaМото срещиМото Събори и ФестивалиМотоциклетиРекордиФАКТИ

TDM България с нов, още по-амбициозен опит за рекорд

Гости от страната и чужбина се събират край Разлог на 10-12 май

Традициите са хубаво нещо, а каква по-хубава традиция от това да отпразнуваш рождения си ден с грандиозно парти. Фен клубът на TDM България обаче отвежда нещата една крачка по-далеч, защото за рождения си ден те обичат да поставят рекорди.

Преди пет години, по случай 10-тата година от създаването на клуба, хотел Мурите край Разлог стана домакин на паметна среща, която събра 235 мотоциклета Yamaha TDM на едно място – от цяла България, както и гости от чужбина. Това е най-голямата документирана сбирка на машини от този модел. Освен голямото забавление и честта да участват в едно историческо събитие, участниците си тръгнаха с грамоти, подаръци и незабравими спомени.

Зад кулисите на рекорда на Yamaha TDM България – интервю с Веселин Куршумов - II част
Кадър от грандиозното събитие през 2019

Тази година е 15-тият рожден ден на българския клуб на почитателите на TDM и те смятат да подобрят собствения си рекорд в уикенда 10-12 май. Успешното и паметно преживяване от предишната среща обещава тазгодишната да е още по-мащабна и с още повече гости. Първата резервация от чужбина бе направена още в началото на годината от Испания, а заявки за участие има вече от над 10 европейски държави – Гърция, Унгария, Румъния, Италия, Германия, Великобритания, Франция, Сърбия, Испания, Турция, Малта, Чехия и Словения. Очакванията са да се съберат над 300 TDM-и.

Срещата през 2024 г отново ще бъде в хотел Мурите край Разлог, като най-вероятно гост пак ще бъде един от създателите на култовата машина – Хенес Фишер, старши съветник в Yamaha Motor Europe. Всички участници ще бъдат вписани в специалната книга, изработена за рекорда преди 5 години, а от Монетния двор ще създадат специален спомен за желаещите.

На срещата със своя шатра с нови мотоциклети ще присъстват GG Moto, официален дилър на Yamaha, като на разположение за желаещите ще има и тестов Tenere 700 World.

Събитието ще има още специални гости, които ще бъдат полезни на посетителите със своите продукти и услуги. Сред тях са Рангел Тренев, собственик на Снабтех ЕООД, който е от водещите търговци на лагери в България, така всеки желаещ ще може да разбере кой е най-подходящият търкалящ се лагер за него. Един от най-иновативните застрахователни брокери с висока работна експертиза Лет Ми Инс ще е на терен с целия си екип и всички присъстващи ще имат възможността да научат повече за някои тънкости при видовете застраховане. Механикът Марио Иванов от Топ сервиз, София, ще си носи инструментите за всеки случай, а всички, които искат комфортна седалка, ще могат да се обърнат към творците от Crazy Cust.

Организатори на събитието са основателите на Yamaha TDM България, като през 2019 г. инициаторите споделиха специално за нашите читатели всички емоции и организационни преживелици покрай провеждането на историческата сбирка.

Ако и вие сте собственик на Yamaha TDM, най-хубавият подарък, който можете да си направите за рождения ден на българския клуб, е да станете част от тази предстояща паметна международна TDM среща.

Повече информация можете да научите от фейсбук страницата на събитието:

https://www.facebook.com/events/901776041621933?locale=bg_BG

Нов стикер в нашия магазин - Пътищата на остров Корчула

Николай Бойчев

Мотоциклетен приключенец и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. С поглед върху мотоциклетната индустрия и общност. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button