EICMARoyal EnfieldКонцептМотоциклети
Актуално

Royal Enfield SG650 или нео-ретро Cyberpunk дистопия

След като пусна юбилейно издание на Interceptor 650 и Continental GT650 по случай 120-тата си годишнина, Royal Enfield представи концепция в стил футуристично сайбърпънк бъдеще на мотоциклет 650 кубика, наречен SG650. 

Концепцията SG650 стартира като предизвикателство от ръководителя на дизайна на Royal Enfield Марк Уелс. Идеята е, както казва той, да се създаде концепция, показваща прехода, през който Enfield преминава в момента. Да покаже как могат да изглеждат машините Royal Enfield на бъдещето.

Джантите на колелата са плътно изляти от алуминий и имат интегриран ABS. Окачването отпред е с обърната  вилка, докато бутоните на превключвателя и дори резервоарът за гориво са прецизно изработени от твърда заготовка. За разлика от тях, задното окачване е с двоен амортисьор, класическата рамка с „примка“ и ръчно ушитата кожена седалка са почит към миналото на Enfield.

Съвременните елементи на този концептуален мотоциклет включват полирано алуминиево покритие за предната част и цифрова графика като тази на мотоциклетите от новата ера. Дори 650-кубиковият, паралелен двуцилиндров двигател на концептуалния мотоциклет е украсен с цифрова графика.

Според някои източници съкращението SG означава “Shotgun”, както евентуално ще се казва тази машина, която вероятно ще бъде превърната в бобър с производствени спецификации следващата или по-следващата година.

Почти сигурно е, че SG 650 Concept ще използва настоящата платформа 650 и ще генерира мощност от 47 к. с. и 52 Нм въртящ момент. 

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button