ApriliaEICMAМотоциклетиПремиериСкутери
Актуално

Aprilia SR GT: Приключенски скутери със спортни и ендуро гени (видео)

Aprilia представи новата си гама скутери SR GT с двигатели от 125 и 200 кубика, които ще се предлагат с дълъг ход на окачването, гуми с грайфер, роубари, постигайки идеалната комбинация за ежедневно градско пътуване и уикенд приключения.

И двата варианта на гамата SR GT получават функции като система Start & Stop, пълни LED светлини и LCD инструментално табло като стандарт. Системата за свързване Aprilia MIA се предлага като допълнителна екстра. SR GT 125 използва 125-кубиков, едноцилиндров двигател, за който се твърди, че генерира 14,75 к. с. при 8750 об/мин и 12 Нм пиков въртящ момент при 6500 об/мин. SR GT 200, от друга страна, е оборудван със 174- кубиков едноцилиндров двигател, който произвежда 17,43 к. с. при 8500 об/мин и 16,5 Нм въртящ момент при 7 000 об/мин.

По отношение на стила, новата гама SR GT черпи дизайнерски знаци от спортните и офроуд мотоциклети на Aprilia.

И двата скутера са оборудвани с вдъхновено от мотоциклет широко кормило, окачване с дълъг ход, увеличен просвет и напречно сечение. Отпред скутерите разполагат с изцяло LED триелементна светлинна настройка, двоен обтекател и предно стъкло.

Хардуерът на скутерите включва 33 мм предни вилки Showa и два двойнодействащи задни амортисьори Showa. Спирачната инсталация включва 260 мм диск отпред и 220 мм ротор отзад. Тези нови скутери се возят на 14-инчови предни и 13-инчови задни колела. 200-кубиковият вариант е с тегло 148 кг, докато 125-кубиковият модел е с тегло 144 кг.

Aprilia претендира за пробег от 350 км с пълен деветлитров резервоар за гориво. Твърди се, че 25-литровото отделение под седалката е достатъчно голямо, за да побере фулфейс каска. Освен това купувачите могат да изберат 33-литров алуминиев горен корпус от допълнителните аксесоари.

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button