петък, 10/07/20

Информационен портал за мото туризъм
BMW M1000RR – Дизайн на супербайк с електрически компресор

BMW M1000RR – Дизайн на супербайк с електрически компресор

Един смел дизайн от 3D дизайнер на свободна практика


Той е дело на Нирджхар Мандал, от Индия и е 3D дизайнер на свободна практика и представя как би изглеждал супербайк BMW, а детайлите са уникални. Може да е само визия, но става популярен в социалните мрежи. Името му е M1000RR, снабден е с електрически компресор, части и аеродинамика M power.

Миналият месец писахме за BMW M1300GS, дело на Kardesign, който може да не е само проект. Изглежда като реален бъдещ модел. А сега имаме нов дизайн, който развива нещата напред и представя как може да изглежда S1000RR с добавен M-пакет.

М е символ на „представяне“ в автомобилното поделение на BMW. И изглежда, че мотоциклетите също могат да го получат за M1300GS, ако стане реалност.

От снимките изглежда, че мотоциклетът е проектиран като заместник на HP4 Race. Няма данни дали този дизайн ще стигне до серийно производство, но е интересно да видим какви граници достига.
BMW M1000RR е с двигател, снабден с електрически компресор. Има компоненти от карбон, включително рамката, спойлерите, калниците и еднораменният заден шарнир, който виждаме за първи път в супербайк на BMW. Въпреки че е само дизайнерска скица, се виждат окачване Ohlins и спирачки Brembo.

Мотоциклетът има фарове, което подсказва, че ако влезе в производство ще бъде за шосето, а не само за пистата. Няма подрама за седалката, изглежда сякаш е монтирана на върха на рамата и свързва опашката с останалата част от мотоциклета.

Аеродинамиката има крила, вдъхновени от Kawasaki H2R. Долната част на спойлерите обгръща предното колело и позволява на мотоциклета да достига скорост от над 320 км/ч. В допълнение спойлерите за изрязани и подсказват, че аеродинамиката е свързана с охлаждането на двигателя и поддържане на нормалната му температура. Това е интересен дизайн и бихме искали да го видим като реален модел.

Източник: riders.drivemag.com

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts