MOTO GUZZIЛюбопитноПолицейскиФАКТИ

Полицията в Русе се въоръжи с Moto Guzzi V85TT Adventure

Автопаркът на полицията в България от този месец придоби повече стил, след като една от най-класическите марки за мотоциклетни нужди – Moto Guzzi, оборудва русенските полицаи.

Става въпрос за два ‘чисто нови мотоциклета Moto Guzzi V85TT, ретро ендуро, които ще са новите попълнения във флотилията на Областна дирекция на МВР – Русе, като средствата за тях са осигурени от бюджета на Министерството на вътрешните работи.

Машините са с полицейско оборудване – високи сигнални лампи, прикрепени на багажниците, блиц светлини на мястото за халогените, специални роубари, различни от стандартните, предлагани за V85TT. Под роубарите пък са разположени сирените, а цветовата гама е класическа за българската полиция – бял цвят със сини надписи на латиница – “POLICE”. Страничните куфари и предпазното стъкло са станадартни за Moto Guzzi V85 Tutto Terreno, но на куфарите отново има надпис “Полиция”, този път на тъмносин фон.

Ендуро мотоциклетите ще се ползват по предназначение на територията на Русенска област от служителите на сектор „Пътна полиция“ в дейността им по осъществяване на пътен контрол за спазване на Закона за движението по пътищата.

Така русенските катаджии се нареждат до свои колеги от Европа и САЩ, които от десетилетия ползват мотоциклети Moto Guzzi. Италианската компания печели редица поръчки за нуждите на полицията и военните, като големият пробив е в края на 60-те, когато щата Калифорния избира да оборудва цялата полиция с Moto Guzzi V7, който по-късно ще носи името “Калифорния” и ще присъства в гамата на марката близо 50 години. А актьорът Шон Конъри митолигизира полицейския мотоциклет във филмите за Джеймс Бонд, като може би най-известната снимка на полицейски патрулен мотоциклет е именно тази на легендарния шотландски актьор.

Ексклузивна MV Agusta за полицията

Moto Guzzi навърши 100 години! Историята на италианския орел (1921-2021)

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Milena V. Ivanova

Мотоциклетен ентусиаст и приключенец. Редактор, автор на статии, интервюта и рубрики, свързани с мото туризма и мотоциклетната индустрия. Преводач от английски на материали от чуждестранни медии.

Свързани статии

Back to top button