PolarisSSVUTVВидеоДАКАРДакар 2021
Актуално

Polaris влизат със заводски отбор в рали Дакар 2021

Polaris ще се състезава в рали Дакар през 2021 година, гласи прессъобщение на компанията

Участието ще е първо фирмено за Polaris, които имат сериозно присъствие в сериите Baja в САЩ, и сега правят крачка напред, изправяйки се срещу своите конкуренти в супер атрактивния клас SSV (бъги).

Най-новият клас в Дакар стартира през 2017, като първото издание бе спечелено от частния отбор на бразилците Леандро Торес и Лоуривал Ролдан именно с Polaris RZR 1000 XP. Оттогава обаче победата все отива при Can-Am. Тази година Polaris се надяват да върнат статуетката в Минесота със заводски подкрепен отбор от три RZR-а.

Отборът на RZR Дакар ще се състои от трима шампиони от Baja – Уейн Матлок, Кристен Матлок и Крейг Сканлон. Polaris RZR Factory Racing ще се състезава с изцяло новите машини на Polaris за 2021 г. RZR Pro XP, модифицирани от Jimco Racing®. Пилотите ще бъдат тренирани от мениджъра на екипа Дарън Скилтън, чието име е известно в състезателната офроуд индустрия. Скилтън има повече от 25 години опит в Дакар, включително победи в клас Open Production 2 през 2011 и 2012 г.

Polaris влизат със заводски отбор в рали Дакар 2021

Рали „Дакар“ 2021 г. ще се състои отново в Саудитска Арабия, като ще стартира в Джеда на 3 януари и ще продължи както обикновено до 15 януари. Екипът на meteo-ride.com за 4-та година поред ще отрази всичко най-интересно при мотоциклетите, ATV и UTV.

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button