3-ТА СРЕЩА НА ROAD ADVENTURES

СЪРНИЦА'24
Tоп класацииЛюбопитноМега проектиМЕТЕОПътна обстановкаСВЯТФАКТИ

Хърватските магистрали сред най-добрите в света, според Световния икономически форум

Хърватските магистрали са получавали редица престижни международни награди през годините и сега отново са спрягани за едни от най-добрите в света.

Хърватия споделя 12-то място в глобалната класация на Световния икономически форум за най-добра пътна инфраструктура, със среден рейтинг от 5,6, заедно с Дания и Тайван, се казва в изявление на Croatian Motorways (Hrvatske Autoceste).

Докладът публикува класация на качеството на пътната инфраструктура в 141 страни. Сингапур е №1 с най-висока средна оценка от 6,5.

След групата държави с подобен среден рейтинг, включително Хърватия, се наредиха някои високоразвити нации като Обединеното кралство, Дания, Германия, Финландия, Франция, Люксембург, Катар и САЩ.

Снимка: www.croatiaweek.com

Сред съседните страни Словения е класирана на 36-та позиция, докато Унгария е класирана на 69-та.

През 2018 г. Хърватия, състезаваща се сред 137 държави, делеше 13-то място с Дания, Оман, Германия, Испания, Катар, Швеция и Люксембург със среден рейтинг 5,5.

Само Хърватия и Испания от тази група са показали подобрение в качеството на пътната инфраструктура.

„Качеството на хърватските магистрали е резултат от непрекъснати инвестиции в инфраструктура чрез редовна и извънредна поддръжка, както и проекти, насочени към повишаване на безопасността на движението. Въпреки отличното качество на магистралите, ние сме в разгара на туристическия сезон, когато трафикът е най-висок. Учтиво молим всички потребители да съобразят шофирането си с пътните условия, за да си осигурят безопасно и приятно пътуване до своите дестинации“, заявиха от Croatian Motorways.

Източник: www.croatiaweek.com

Нов стикер в нашия магазин - Пътищата на остров Корчула

Николай Бойчев

Мотоциклетен приключенец и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. С поглед върху мотоциклетната индустрия и общност. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button