петък, 05/06/20

Информационен портал за мото туризъм
Harley-Davidson показаха прототип на приключенския Pan America

Harley-Davidson показаха прототип на приключенския Pan America

Harley-Davidson най-накрая показаха прототип на дългоочаквания свой представител в популярния клас на тежките адвентчъри. Името на модела е Pan America и е забелязан тези дни на годишно събитие на марката в родния Милуоки. От кадрите се вижда, че мотоциклетът е почти същият като показания концепт миналата година, за който подробно ви писахме. Разликите от разпространените преди време снимки, които предизвикаха взрив в ортодоксалните фенове на Harley, са в цветовете. Прототипът е с оранжев резервоар и бял преден спойлер за разлика от доминиращата сива боя в първоначалните прес релийзи. Разполага с множество роубари, предпазител за двигателя и ауспух с гигантски размери, който със сигурност ще трябва веднага да бъде заменен от бъдещите притежатели с офроуд намерения.

Техническите данни все още са оскъдни, но това, което знаем засега е, че байкът ще бъде задвижван от 1250-кубиков V-образен двигател, а шасито ще е изцяло нова разработка на компанията. Прави впечатление, че ще бъде снабден с LCD дисплей, наподобяващ този на BMW, и тракшън контрол с интегриран RDRS – защитна система за ездача. На видеото се вижда също така, че на стената има два аксесоара за мотора, това са халогени с квадратна форма, импонираща на силуета и решетка предпазител за фара.


Новото Харли трудно може да се сравни с истинското понятие „ADV“ приключенски мотоциклет, най-малкото заради видимо огромните си габарити. От компанията все още не са споделили подробни характеристики, но това нещо вероятно ще тежи много. И така ще бъде по-скоро предимно асфалтово ориентиран мотоциклет със съмнителни офроуд качества, подобно на другите мамути в сегмента, които се страхуват да не затънат в калта със своето наднормено тегло.

Все пак тези машини се продават много добре и са предпочитани от аудиторията за континентални преходи. В този смисъл можем да очакваме, че Харлито може и да намери място в този нов и непознат за марката хабитат. Това е един от най-доходоносните класове за производителите и за мнозина навлизането на Harley-Davidson в него изглежда позакъсняло решение. Все пак обаче трябва да отбележим, че най-накрая компанията излиза от комфортната си зона. Мотоциклетът е част от мащабната стратегия „More Roads To Harley“, с която легендарният мото производител ще се опита да привлече по-широк кръг ползватели и да увеличи печалбите си.

Част от тази стратегия е и друг модел, показан на това изложение – чисто нов нейкид байк, който най-вероятно ще се казва Bareknuckle, тъй като наскоро Harley внесоха молба за правата върху това име и предположенията са, че то ще е точно за този мотоциклет. Въпреки това на изложението никъде не бе видяно подобно название. Все още безименният уличен боец ще е снабден с 975-кубиков двигател, разбира се, класически V-twin, произвеждащ около 120 к. с.

Твърде е вероятно двата мотоциклета да дебютират още през ноември на мотоциклетното изложение в Милано.

Четете още:

По-добре късно, отколкото никога. Harley-Davidson пускат първия си ADV мотоциклет

 

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts