АнализиЛюбопитноПроучвания и АнкетиФАКТИ
Актуално

Проучване: Мотоциклетистите са най-щастливите участници в движението

82% от мотоциклетистите са съгласни, че шофирането ги прави щастливи, в сравнение с едва около 55% от шофьорите

Понякога науката доказва чрез своите методи нещо, което всъщност винаги е било известно. Това в пълна сила важи за едно проучване, проведено в Австралия, което доказва, че мотористите са най-щастливите участници в движението. Ами, добро утро! Ние си го знаехме, но е хубаво да видим, че нашата твърда вяра вече е и неоспорим научен факт.

Изследването е поръчано от световната банкова и застрахователна компания ING и в него 82% от мотоциклетистите потвърждават, че шофирането ги прави щастливи, в сравнение с едва около 55% при автомобилистите.

Накратко, карането на мотоциклет има положителни ефекти върху психичното здраве и затова има много хора, които избират придвижването на две колела пред по-големия комфорт на автомобилите и най-вече по-голямата безопасност на всички други превозни средства.

Друг фактор, който мотоциклетистите отчитат, е чувството за общност, което присъства сред каращите мотори. В този аспект австралийските учени заключават:

„Срещите с други мотоциклетисти компенсират по отличен начин социалната изолация и също помагат за подобряване на психичното здраве.“

С други думи: за да караш мотор, главата трябва да ти е наред, но освен това самото каране на мотора помага тя да е наред.


Четете още:

Според допитване моторите са най-безопасният вид транспорт по време на COVID кризата

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Milena V. Ivanova

Мотоциклетен ентусиаст и приключенец. Редактор, автор на статии, интервюта и рубрики, свързани с мото туризма и мотоциклетната индустрия. Преводач от английски на материали от чуждестранни медии.

Свързани статии

Back to top button