3-ТА СРЕЩА НА ROAD ADVENTURES

СЪРНИЦА'24
ИнтервютаЛюбопитноПолезно

Nana&The Gang с нова мото инициатива – интервю

Наскоро излезе видеото към песента Alone на Nana&The Gang, която освен това постави началото на една нова инициатива, посветена на мотористите и любовта към живота на две колела.

За новото видео и за каузата „Следвай моториста“ разговаряме с основателката и волистка на бандата Нана – Илияна Йорданова, която също така е собственик на PR агенцията Ай Криейтив, съществуваща от 12 години, която стартира и организира новата кампания.

Нана, здравей! Преди седмица беше премиерата на видеото към вашата песен Alone, в което основни герои са моторите и мотористите. Каква е твоята връзка с моторите и как се роди идеята за тази песен и това видео?

Видео клипът към песента Alone е реализиран с подкрепата на Национален фонд „Kултура“.

От много време обичам моторите – за мен това са красиви машини, а мотористите – волни красиви ездачи и много интересни хора. Припознах се в тези хора, искам да съм като тях и винаги съм знаела, че някой ден ще карам мотор. В момента, в който ме возиха за първи път, го разбрах. И съответно се записах на курсове.

Alone е песен, символ на свободата. Личната свобода, свободата, която даваш на другия, ако го обичаш истински. Свободата да позволиш на другия да бъде себе си. В случая клипът съчета две неща – мотора като символ на свободата и като повод най-накрая да го подкарам. (смее се) Между другото, басистът ни Миро също е моторист, но нямаше време да влезе в клипа. Но го има в Неандерталия, а тепърва и в други клипове, в които ще присъства моторджийската тема.

Ще ни разкажеш ли малко повече за заснемането на видеото?

Ами, аз все още не съм взела книжка, но се надявам това да стане скоро. Затова, в присъствието на инструктора ми Стелян Николов (за да е всичко законно), карах по един безлюден път – за да хванем хубавото време и да карам мотор в клипа. Искам да благодаря на момчетата и момичетата от Riders on the Storm и Сдружението на жените мотористи, които ме подкрепиха и се заснеха заедно с мен и момчетата в клипа!

Премиерата на видеото поставя началото и на една кауза – „Следвай моториста“. Ще ни разкажеш ли малко повече за тази инициатива и какво предстои в рамките на кампанията „Следвай моториста“?

Нов стикер в нашия магазин - Пътищата на остров Корчула

Кампанията е информационна и се стартира от PR агенцията ми Ай Криейтив. Тя има за цел да информира как мотористът да пази себе си и как другите да го пазят. Защото в момента няма ясни правила и най-вече информация за това. Никъде. По принцип в България няма информация за нищо и е пълно миш-маш затъмнение (на това е посветена песента „Миш-Маш“ от дебютния албум на бандата).

Идеята си съществуваше, тя просто изкристализира покрай видеото на Alone, което стана повод да се обяви и да стартира. Събрахме се с момичетата от Сдружението на жените мотористи, с момчетата и момичетата от Riders on the Storm и го решихме. Покалила съм и чопаристите в България, разказах на певицата Милена, има един куп организации, които искам да контактна.

Кампанията е постоянно отворена за всеки желаещ да се включи. Има много кампании, наименовани „Пази моториста“, ние с момичетата от Сдружението на жените мотористи решихме да се казва „Следвай моториста“, именно за да наблегне на факта, че мотористите трябва да се опознаят, да се опознае техния светоглед, да се позаинтересуваш от тях, за да ги пазиш, а не да ги смяташ за нещо излишно и уязвимо на две колела на пътя (за съжаление има много такива нагласи).

Именно заради това кампанията ще набляга на подкастове с лични истории на мотористи и публикации със съвети от първо лице как да се пази самия моторист и как да го пазят другите на пътя. Всеки, който е включен в кампанията, може да разпространява подобни информации –лични истории и съвети по своите канали. Аз, като собственик на PR агенция, ще го правя чрез моите най-доверени канали – медиите. Благодаря ви и на вас, че подкрепяте каузата!

Ние благодарим за отделеното време! Желаем много съмишленици и голяма популярност на кампанията „Следвай моториста“, както и успех на предстоящия нов албум на бандата!

Milena V. Ivanova

Мотоциклетен ентусиаст и приключенец. Редактор, автор на статии, интервюта и рубрики, свързани с мото туризма и мотоциклетната индустрия. Преводач от английски на материали от чуждестранни медии.

Свързани статии

Back to top button