петък, 05/06/20

Информационен портал за мото туризъм

Рали Дакар 2019 е пред провал!

Рали Дакар 2019 е пред провал!

Бъдещето на рали Дакар 2019 г., което ще се проведе за първи път само в една страна, е под въпрос. Именно страната домакин на състезанието Перу заплашва да се оттегли поради финансовите проблеми.

Миналия месец организаторите на Дакар 2019 обявиха маршрут, който e изцяло в Перу. След оттеглянето на Боливия отпадна и Чили, а по този начин Аржентина също бе отрязана от трасето.

Няколко медии в Перу съобщават, че страната обмисля да се оттегли, защото „предварителният икономически анализ“ на правителството за домакинството на Дакар е негативен.

Според него всички разходи, за инфраструктура, сигурност и логистика, както и хонорарът за организаторите са на стойност около 25 милиона долара.

Икономическата възвращаемост, която Перу получи за домакинството на първите пет етапа на тазгодишното събитие, се оценява на около 40,5 милиона долара.

„Длъжни сме да направим всичко възможно, но разполагаме с малък бюджет. Събитието е от особена важност за страната, защото в рамките на месец целият свят ще гледа към Перу. Ние обаче имаме и други проблеми да решаваме, което ни поставя в много сложна ситуация“, заяви министър председателя на страната Сезар Вилянуева.


Четете още: Дакар 1979: Началото на една мечта – „Всички заедно на Трокадеро“

 

 

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts