петък, 05/06/20

Информационен портал за мото туризъм
КТМ стигат още по-далеч с Adventure R. Пускат му Rally версия

КТМ стигат още по-далеч с Adventure R. Пускат му Rally версия

От KTM явно са решили да не спират дотук с появилите се вече на пазара през тази година KTM 790 Adventure и 790 Adventure R. Австрийците изненадващо обявиха, че ще пуснат рали версия… на рали версията. Странна игра на думи се получава, още повече, че се очакваше машината с индекс „R“ да е финалният on/offroad вариант на КТМ в този сегмент. Трябва да им признаем на сънародниците на Шварци, че са по-добри в изненадите, отколкото в избора на име, но едно е сигурно, съвсем скоро ще имаме 3-ти брат в семейството на 790 Adventure, който ще бъде обозначен с името „Rally“ след фамилията 790 Adventure.

KTM 790 Adventure R Rally ще бъде с изцяло ново окачване (XPLOR pro), с почти състезателни характеристики, с което, според компанията, мотоциклетът ще се доближи максимално до Дакар версиите. Вседеходът ще бъде оборудван още със стандартен куикшифтър, карбонови протектори на резервоара, който, както знаете добре, е разположен ниско долу. Височината на седалката пък ще бъде предизвикателство за по-ниските ездачи с внушителните 911 мм, тъй като и просветът е увеличен, което прави R Rally сериозно офроуд чудовище.

XPLOR pro предното окачване е с почти безгранични способности

Разлика от братята му ще има и в новите разцветки. Разбира се, те ще са със задължителните оранжево-бели шевици за носията на KTM, но на повечето детайли от пластмасите ще има надписи Rally и част от корпуса ще бъде боядисан в матово кобалтово синьо.  

  • ktm-790-adventure-r-rally-5
  • КТМ стигат още по-далеч с Adventure R. Пускат му Rally версия
  • КТМ стигат още по-далеч с Adventure R. Пускат му Rally версия
  • КТМ стигат още по-далеч с Adventure R. Пускат му Rally версия

И така, докато от Yamaha се размотават със своя приключенски пустинен войн – Tenere 700, австрийците окончателно затвърдиха лидерството си в средния клас адвенчър мотоциклети с дуъл пърпъс претенции. Неприятната новина за феновете е, че „ралито“ ще бъде произведено само в 500 бройки и цената все още не е известна. KTM 790 Adventure R Rally Limited Edition ще се появи в началото на 2020 г.

До тогава можете да подобрите вашия 790 Adventure R, като посетите PowerParts магазина на KTM, където част от частите в бъдещата версия са налични и теоретично бихте могли да се доближите своята R-ка до задаващият се звяр.

Източник: KTM


KTM Adventure 790 (2019 – ) – Вашите мнения

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts