3-ТА СРЕЩА НА ROAD ADVENTURES

СЪРНИЦА'24
TriumphМОТОМотоциклетиПремиери
Актуално

Triumph навлиза в мотокроса с TF 250-X (видео)

Triumph представи на глобална премиера своя кросов мотоциклет TF 250-X. Това е първото предложение на британската марка в този сегмент и подробностите за него най-накрая са известни, след като няколко пъти от 2021 година насам бе загатвано, че британците ще навлязат мотокроса.

Triumph задвижва TF 250-X Motocross с 249-кубиков, едноцилиндров двигател с петстепенна скоростна кутия. Въпреки това данните за мощността му все още са тайна. Двигателят е сгушен в алуминиева рамка и е монтиран на 48 мм регулируеми предни вилки KYB и регулируем заден амортисьор KYB. Спирачките му включват 260 мм преден и 240 мм заден диск.

Новият Triumph 250-X Motocross е боядисан в „Triumph Racing Yellow“ с черни, бели и жълти цветове. Този трибагреник придава на британския мотоциклет впечатляващ външен вид. Предвид предназначението си за черни и кални пътища, 250-X е с тънка и лека каросерия, извит нагоре ауспух и плоска седалка.

250-X Motocross може да се свърже и с приложението за смартфон MX Tune Pro, за да се настрои фино подаването на газта. Кросарката се движи на колела с 21-инчови предни и 19-инчови задни спици, с гуми 80/100 отпред и 100/90 отзад. Има седемлитров резервоар за гориво и тежи само 103 кг.

Triumph в световния шампионат по мотокрос от 2024

От Хинкли са планирали от 2024 г. да се състезават в клас MX2. Отборът на Triumph Racing в Световния шампионат по супер мотокрос в САЩ се ръководи от Боби Хюит и мениджъра на отбора Стив „Скуба“ Уестфол. От 2025 г. ще направят следващата стъпка към висшия клас MX1 с 450-кубикови машини. 

Стремежът на Triumph да пробива на нови пазари е забележителен, а през през последните 10-тина години компанията се развива впечатляващо успешно. Дали ще видим британците някой ден в Дакар? Само времето ще покаже. Но слуховете, че идната 2024 ще се работи по 400- или 450-кубикова машина в партньорство с индийските Bajaj дава индикации, че бъдещето на марката в рали рейда може вече да е предопределено.

Николай Бойчев

Мотоциклетен приключенец и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. С поглед върху мотоциклетната индустрия и общност. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button