МЕТЕОПланински проходиПланински трасетаПътна обстановкаРумънияТрансалпинаТрасета

Трансалпина изненадващо може да отвори още на 25-ти май

Трансаплина изненадващо може да отвори още на 25-ти май

За първи път след цялостното отваряне на високопланинския път Трансаплина DN67C през 2012 г.,  най-високата му точка при прохода Урделе (Urdele Pass) на 2145 м. н. в. може да бъде проходима още преди юни.


Всяка година организацията по почистването на трасето в лицето на румънската пътна служба (CNAIR) става все по-добра, а през настоящия сезон работниците са подпомогнати и от сравнително меката зима.

Въпреки това процесът по разчистване не минава без предизвикателства поради необичайните атмосферни условия тази пролет. През по-мекия март на прохода е паднал студен дъжд, който след преминаването на студения фронт е превърнал трасето в ледена пързалка, върху която на места има цели 3 метра сняг. А да не забравяме също и че работниците извършват дейността в условия на противоепидемични мерки.


Въпреки това концесионерът на курорта Ранка заяви, че очаква комплексът да бъде отворен за посетители на 15 май, а проходът на 25 май! Така посетителите, идващи от Трансилвания ще имат достъп до курорта от север, а пък българските мото пътешественици биха могли да съчетаят празничните дни в България за 24 май с атака на прохода.

Разбира се, всичко това може да се окаже сметка без кръчмар поради продължаващата пандемия от COVID 19, която сериозно засегна северната ни съседка, където има 13 512 потвърдени случая и 803 починали.

Времето на Трансалпина в момента

Както винаги и тази година от meteo-ride ще следим състоянието на прохода и ще ви уведомяваме своевременно.

Желаещите да се включат в най-голямата мрежа от мотоциклетисти в България, които докладват за пътната обстановка по време на своите приключения и с това помагат и ориентират други колеги, могат да се присъединят към групата ни във фейсбук Road Conditions and Weather for Bikers.

Road Condition and Weather for Bikers

Пакет СТИКЕРИ Трансфъгърашан DN 7c и Трансалпина DN 67c

Източник: TVR Craiova

Превод от румънски: Александър Веселинов

Снимки: trueworldtravels.com

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Свързани статии

Back to top button