МЕТЕОПланински проходиПътна обстановкаРумънияТрансалпинаТрасета

Трансалпина отвори, но ще трябва да почакаме още за мото пътешествия в Румъния

Както прогнозирахме преди две седмици, високопланинският път в Румъния Трансалпина отвори преди юни, но ще трябва да се въздържим от пътуванията още известно време до облекчаване на мерките срещу COVID-19 в северната ни съседка.
Трансалпина отворя официално през май за първи път, откакто следим трасето. От днес, 23-ти май, в 8:00 часа трафикът на DN 67C бе възобновен между местностите Rânca и Obârșia Lotrului. Трафикът е разрешен само във времевия интервал 8:00-20:00 и ще се осъществява със следните ограничения:
– Максимална разрешена маса <7,5 тона;
– Максимална скорост 30 км/ч, съобщи в комюнике DRDP Craiova.

Снимка: DRDP Craiova

Междувременно пътуванията към северната ни съседка все още са ограничени и важат зелените коридори за транзитно преминаване. Повече информация за коридорите тук: cestrin.maps.arcgis.com

Информация за ситуацията в Румъния можете да намерите и на сайта на Външно министерство, откъдето е издаден червен код “Ниво 4: Предупреждение за преустановяване на пътуванията в цялата страна (освен при крайна необходимост)”.
Надяваме се съвсем скоро да има облекчение на режима за пътуване в Румъния по подобие на сключените споразумения със Сърбия и Гърция. Припомняме, че на 21 май правителството на Сърбия прие предложението на техния кризисен щаб за отваряне на граничните пунктове за български граждани.
В южната ни съседка Гърция 14-дневната карантина за туристически пътувания отпадна от 15 юни и така ще може спокойно да чертаете и планирате мото пътешествия по гръцките трасета.

 

Желаещите да се включат в най-голямата мрежа от мотоциклетисти в България, които докладват за пътната обстановка по време на своите приключения и с това помагат и ориентират други колеги, могат да се присъединят към групата ни във фейсбук Road Conditions and Weather for Bikers.

Снимка: DRDP Craiova

Времето в момента на Трансалпина:

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Свързани статии

Back to top button