3-ТА СРЕЩА НА ROAD ADVENTURES

СЪРНИЦА'24
Road Adventures for BikersМото срещиМото туризъмОбщност

Tест райдове на много мотори, над 400 мото приключенци и мото лекции на Road Adventures в Сърница

Почти 200 регистрирани участници и още толкова посетители през 3-те дни на 3-тата среща на най-голямата мото приключенска общност в България, групата Road Adventures for Bikers в началото на юни. Групата е създадeна от екипа на информационния портал за мото туризъм Meteo-Ride, който за пореден път събра пътешествениците по душа на едно място.

Много подаръци, мотори за тест, разкази за мото пътешествия, много създадени нови приятелства и преоткрити стари. Този път домакини на срещата бяха почивна база „Романтика“, на брега на яз. Доспат близо до град Сърница, които спечелиха сърцата на участниците с гостоприемство и вкусна храна. Изумителните родопските декори на 1200 м н. в. бяха идеални за презентация и тест на най-новите туристически и мото приключенски модели за 2024, така наречените „адвенчъри“.

Организиран тест райд

Присъстваха традиционни партньори на Meteo-Ride от предишните издания на събитието – Suzuki България, Motoplex София, Royal Enfield Bulgaria, като тази година се присъдиниха също Auto Bavaria BMW Motorrad и настъпващите на пазара със страхотни модели CFMOTO, представени за България от ATH Moto.

Така посетителите на срещата можаха да тестват цели 11 мотоциклета: хитовото продължение на GS 1250 – BMW R1300 GS, офроуд ориентираното BMW F 900 GS. Suzuki представиха мега кросоувъра с пистови гени GSX-S 1000 GX, емблематичния и също офроуд ориентиран V-Strom 800DE. Вносителите на CFMOTO осигуриха 3 модела: апетитния, с атрактивна цена и дуъл спорт възможности CFMOTO 450 MT и приключенците CFMOTO 700MT, CFMOTO 800MT. Италианците също бяха тук, но култовият Moto Guzzi V100 Stelvio за жалост не бе регистриран, заедно с Aprilia Tuareg 660. Въпреки това желаещите можеха да седнат на тях и да ги огледат, както и да заявят тест в представителството на марката Motoplex София.

Royal Enfield Himalayan 450 пък направи дебют за България, след като закъсня с пристигането за Moto Expo 2024 в София. Така аудиторията на Meteo-Ride и членовете на Road Adventures for Bikers имаха екслузивната възможност да тестват първи машината у нас. Royal Enfield Bulgaria докараха за тест и автентичния Interseptor 650

Презентации на мото пътешествия

За поредна година Meteo-Ride си партнира с първата жена, обиколила света с Harley-Davidson, Виолета Иванова, която бе водеща на мотоприключенските презентации Overland Adventures, като специален гост бе Димитър Анастасов, който разказа за своето мото пътешествие в Аляска. Близо 2 часа слушателите се наслаждаваха на неговите истории.

Също толкова интересна бе и презентацията на Веси Ставилеци и Стефан Слабов, които разказаха за мото одисеята си в Тунис. В петък вечерната презентация бе на Ваня Игнатова, известна като Shopkinya on a motorcycle. Discover Bulgaria and world, която разказа за студената, но красива и екстремна Исландия.

Освен това на живо от Иран се включи Цветан Христов, Bulgarian On A Bike. Цецо разказа как върви пътешествието му дотук и на какъв етап е подготовката му за влизане в Тюркменистан, за където все още чака виза. От там Цеци ще влезе с организирана група в Китай, тъй като местните власти забраняват свободното придвижване на мотоциклетисти из страната.

Всички мото презентации ще можете да гледате съвсем скоро в youtube канала на Meteo-Ride. Абонирайте се с камбанка, за да не изпуснете епизод.

Много мото магазини 

Много мото магазини подкрепиха събитието, като Мотобум (Motoboom), Motorista,  K. J. Custom, Enduristan, KHL Moto Travel показаха най-новите модели на своите продукти. Мото магазин Motobg.eu и MyMoto.bg нямаха шатри, но се включиха с подаръци. За втора година поред MyMoto.bg осигуриха голямата награда в томболата – последен модел яке Revit. Тази година то бе Tornado 4 H20, което отиде при късметлийка от Враца.

Нов стикер в нашия магазин - Пътищата на остров Корчула

Офроуд маршрут, организиран от  KHL Moto Travel 

KHL Moto Travel поведе около 30 ентусиасти на обучителен офроуд маршрут над Сърница. Шестима от тях бяха предварително определени чрез жребий и получиха възможност да карат 6 BMW-та осигурени от KHL Moto Travel. Изискването за участниците бе да имат пълна мото екипировка, включително високи офроуд ботуши. 

Викторина Pass Hunter Quiz

За любознателните мото пътешественици в петък имаше викторина с въпроси от култовите панорамни мото трасета и проходи в България и Европа. Двайсетте въпроса, подбрани от Meteo-Ride, поизпотиха участниците, но въпреки това те се представиха повече от успешно, като за всеки верен отговор „пас хънтърът“ получаваше подарък от Мотобум (Motoboom) Motobg.eu и MyMoto.bg, под чиято егида бе куизът.

Голямата награда тук, при последния, най-сложен въпрос, отиде при Йордан Йорданов Данчо, който изуми всички с това, че е виждал въпросната хроника от XVI-ти век в манастира в Синая. Той заслужено спечели 20-литров сак от lampa, предоставен от Motobg.eu.

Другата година на морето

Мнозинството участници пожелаха следващото издание да бъде на морето, така че нашият екип още от сега започва подготовка за 4-тата среща на групата Road Adventures for Bikers през 2025.

Повече за срещата на групата Road Adventures for Bikers можете да видите на страницата на събитието.

Николай Бойчев

Мотоциклетен приключенец и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. С поглед върху мотоциклетната индустрия и общност. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button