MOTO GUZZIЛюбопитноПроучвания и АнкетиФАКТИ
Актуално

Спечели награда по случай 100 години Moto Guzzi

Столетният орел раздава подаръци за своя юбилей. Включи се в томболата чрез забавното предизвикателство по-долу!

2021 е много специална за една от най-автентичните мотоциклетни марки в света. 100 години след основаването си, най-старата европейската мотоциклетна марка, която никога не е прекъсвала производство, продължава да създава своите машини в родния си град Мандело дел Ларио на красивото езеро Комо в Италия.

За един век от завода в Мандело излизат модели, белязали историята на световния мотоциклетизъм, като GT 500 Norge (1928), Airone 250 (1939), Galletto (1950), Stornello (1960), V7 Sport, California (1971), Le Mans (1976), V11 Sport (1999), Griso (2005), както и Otto Cilindri (1955), първият 8-цилиндров мотоциклет в света. В новото хилядолетие Орелът от Мандело отново диктува тенденциите, като през 2019 първото ретро ендуро V85 TT бе в топ 10 на най-продаваните мотоциклети в Европа.

Moto Guzzi има едни от най-отдадените фенове. Десетки хиляди се събират всяка година на бреговете на Комо за Световните дни на Гуци, за да посетят завода и музея, да видят първия в света аеродинамичен тунел за мотоциклети и да се запознаят със съмишленици гуцисти от целия свят.

Но заради пандемията този септември грандиозните празненства по случай 100-годишнината бяха отложени за 2022 г. Вековната възраст обаче трябва да се отбележи подобаващо, затова българското представителство на марката ще раздаде чрез томбола куп страхотни награди.

За да се включите в томболата на Столетния орел трябва да дадете поне 4 верни отговора на 5-те въпроса в теста по-долу и след това да се регистрирате за участие с име, имейл и, ако желаете, телефон.

НАГРАДИТЕ

  • Test Ride Уикенд с V7 или V85 TT

  • Адвенчър туринг каска с логото на Moto Guzzi

  • 10 бр. (5 на английски и 5 на италиански) от уникалното луксозно издание с историята на марката

Можете да се включите, ако попълните теста до 00:00 часа на 26-ти ноември. След това можете да проверите знанията си за забавление.

Късметлиите ще научат своите имена на 27-ми ноември в 14:00 часа, когато ще се включим на живо от Motoplex Sofia, българския дом на Moto Guzzi, на нашата фейсбук страница.

Успех на всички, които ще приемат предизвикателството да проверят знанията си за историята на марката!

199

Тестът на Столетния орел

1 / 5

1.

През коя година е създадена марката Moto Guzzi?

Question Image

2 / 5

2.

Кой е родният град на марката?

Question Image

3 / 5

3.

Аеродинамичният тунел на Moto Guzzi е...

Question Image

4 / 5

4. Колко цилиндъра има един от най-великите мотоциклети за всички времена - Moto Guzzi Otto Cilindri от 1955?

Question Image

5 / 5

5. Приключенският мотоциклет Moto Guzzi "Stelvio" носи името на...

Question Image

Your score is

The average score is 73%

0%


За книгата

Своеобразна антология, книгата детайлно проследява историята на марката през очите на 10 специални личности от цял ​​свят, които имат свои уникални преживявания с мотоциклетите Guzzi. Сред тях са Джефри Шнап – преподавал в Станфорд и Харвард, Юън Макгрегър – холивудска звезда и страстен почитател на Guzzi, Грег Лин – американски архитект и професор в Училището по изкуства и архитектура на Калифорнийския университет и др.

  • Дата на публикуване: 12.10.2021 г

  • Формат: Твърди корици

  • Категория: Мотоциклети – История

  • Издател: Rizzoli

  • Размер: 9-3/5 x 12-1/4

  • Страници: 240

  • Цена: 80 евро

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Milena V. Ivanova

Мотоциклетен ентусиаст и приключенец. Редактор, автор на статии, интервюта и рубрики, свързани с мото туризма и мотоциклетната индустрия. Преводач от английски на материали от чуждестранни медии.

Свързани статии

Back to top button