Royal EnfieldМотоциклети

Royal Enfield с нови цветове за Interceptor и Continental GT, отговарящи на Евро 5

Тази седмица глобалният лидер в средния клас от 250- до 750-кубиковите мотоциклети, Royal Enfield, обяви пускането на пазара на своите нови 650-кубикови 2-цилиндрови мотоциклети, отговарящи на стандарта Евро 5, Interceptor 650 и Continental GT 650. Като всеки от тях разполага с по пет нови атрактивни цветови схеми.

Носителят на множество награди, Interceptor 650, вече е в два нови едноцветни варианта Canyon Red и Ventura Blue, два нови двуцветни – Downtown Drag и Sunset Strip, както и обновена версия на хромирания Mark 2. Mark 2 Chrome Interceptor отдава почит на оригиналния Interceptor 750, вдъхновен от обляната в калифорнийско слънце култура на 60-те. Освен това Interceptor 650 запазва едноцветните Orange Crush и двуцветната Baker Express, които са изключително популярни сред клиентите и мотоциклетна общност по света.

Емблематичният Continental GT 650, със своя ретро кафе-рейсър стил, също е представен в пет нови разцветки.

Вдъхновен от богатото GT наследство на Royal Enfield през десетилетията и в отговор на призивите на най-заклетите фенове на GT, Royal Enfield представя отново Continental GT 650 в най-обичания му цвят – Rocker Red. Мотоциклетът също се предлага в новия едноцветен вариант British Racing Green и в две двуцветни схеми – Dux Deluxe и Ventura Storm, както и обновена версия на хромирания Mister Clean.

Освен цветове, и двата мотоциклета получават редица естетически актуализации. Royal Enfield въвеждат затъмнени/черни джанти и калници в едноцветните варианти на Interceptor 650, които правят мотоциклета още по-привлекателен. Тази промяна идва след изключително позитивната реакция на общността към затъмнените/черните джанти в двуцветните варианти.

По повод Interceptor 650 Винод К. Дасари, изпълнителният директор Royal Enfield споделя:

„Пускането на 650-кубиковите 2-цилиндрови машини бележи нова глава за Royal Enfield и проправя пътя за нас към разширяваме и доминиране в глобалния сегмент на мотоциклетите със средна мощност. След пускането си на пазара, Interceptor 650 стана най-продаваният гол мотоциклет във Великобритания и също така доведе до увеличение от повече от 4 пъти на продажбите в категорията 500+ кубика в Индия. Continental GT 650 продължава да удивлява ентусиастите по целия свят, като изгражда своя собствен култов статут и ни помага да развием по-нататък субкултурата на кафе-рейсърите в световен мащаб. Радваме се на успеха на тези два мотоциклета, тъй като те доведоха много купувачи, които за първи път влизат в семейството на Royal Enfield. Вярваме, че тези нови вълнуващи цветове ще станат причината още много мото ентусиасти да изберат нашата марка.“

Двата 650-кубикови модела бяха пуснати на пазара през септември 2018 и бяха приети изключително добре на световните пазари и специално в Европа. Interceptor 650 е като образец на класическия роудстър, носител на множество престижни награди по целия свят, включително две поредни години – през 2019 и 2020 – „Най-добър ретро мотоциклет на годината на сп. MCN“ във Великобритания, както и най-продаваният „гол мотоциклет“ във Великобритания през цялата 2020 година (по данни на MCIA от януари 2020 до декември 2020). Продажбите на Interceptor 650 и Continental GT 650 бележат впечатляващ годишен ръст и на други ключови европейски пазари от 2019 до 2020 г. В резултат Royal Enfield продължават да разширяват и укрепват своя дял в средния сегмент на европейския пазар, като предлага много достъпни и атрактивни машини на ездачи от всички възрастови групи и с различни нива на опит.

Цените на новия Interceptor 650 Евро 5:

Едноцветна схема – 13399лв. (Canyon Red, Ventura Blue, Orange Crush) – OTR
Двуцветна схема – 13900лв. (Sunset Strip, Downtown Drag, Baker Express) – OTR
Хром – 14650лв. (Mark 2) – OTR

Цените на новия Continental GT 650 Евро 5:

Едноцветна схема – 13899лв. (Rocker Red, British Racing Green) – OTR
Двуцветна схема – 14300лв. (Dux Delux, Ventura Storm) – OTR
Хром – 15250лв (Mister Clean) – OTR

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button