понеделник, 06/04/20

Информационен портал за мото туризъм
Royal Enfield с роудстър, кафе рейсър и приключенец

Royal Enfield с роудстър, кафе рейсър и приключенец

Миналата година за първи път видяхме у нас машините на Royal Enfield на изложението Moto Expo. Сега представителят на марката за България – фирмата Вас Вал Авто ООД отново ще изненада почитателите на мотоциклетизма с интересни модели. Те могат да се видят на щанда на марката от 20 до 24 март в зала Асикс Арена (бивша зала Фестивална) в София.


За поредна година Royal Enfield е световен лидер в сегмента на мотоциклетите със среден размер – между 250 и 750 куб. см. Авторитетната марка ще зарадва своите фенове на Moto Expo 2020 с емблематичните си мотоциклети Interceptor 650 и Continental GT. Двата модела са изключително здрави и икономични, с неизменно стилен дизайн и семпло винтидж излъчване.  В света на пластмасата и електрониката, Royal Enfield предлага изчистени и надеждни мотоциклети, носещи удоволствие, лекота и радост от управлението.  Добре познатите Interceptor 650 и Continental GT са съчетание от стил, опростеност и изключителна надеждност. Роудстърът и кафе рейсърът вече са първенци по продажби за 2019 г. в Европа, следвани плътно от родения в планината приключенец Himalayan 411.

Interceptor 650 е с двуцилиндров редови двигател 648 куб. см с 4 клапана на цилиндър и въздушно охлаждане. Диаметърът и ходът на буталото са 78 х 67,8 мм. Този агрегат се използва и от Royal Enfield Continental GT. Мощността е 47 к.с. при 7250 об/мин. и максимален въртящ момент 52 Нм при 5250 об/мин. Въртящият момент има широк диапазон, а по-голямата част – 80%, идва преди 2500. Това е много важно за ускорението при излизане от завоите. Максималната скорост е 170 км/ч. Резервоарът е 14 л и с литър се изминават 25,5 км. С един резервоар могат да се минат 357 км.

Continental GT  е типичен кафе рейсър, който заменя стария 350-кубиков модел с по-бърза машина. Всеки слязъл от поточната линия екземпляр се тества по 1007 точки за цели 6 часа.  Докато Interceptor 650 е по-спокойна, модерна класика със стилна ергономичност, Continental GT 650 черпи вдъхновение от фабричните кафе рейсъри от 60-те години.

За съжаление, тази година през март спира производството на Royal Enfield Classic 500 и Bullet 500. След близо 70 години в производство се разделяме завинаги с чисто въздушното охлаждане на моделите с 500 куб. см. Те, както и подобни модели на много други марки, остават в историята. Причината са новите изисквания за емисии Euro 5.

Royal Enfield пускат лимитирани 1000 броя в чест на Bullet 500

Но в технологичния център на Royal Enfield в Лестършиър не стоят със скръстени ръце и подготвят техен наследник, който ще отговаря на новите еконорми. Така че всички почитатели на марката могат да очакват нови модели.

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts