ApriliaВидеоМОТОМотоциклети
Актуално

Aprilia RS 660 с ново официално видео

Вижте и чуйте Aprilia RS 660 за първи път с новото промо

Още с представянето си като концепция през 2018, моторът се превърна в един от най-чаканите модели на компанията от Ноале.

Машината бе показана на EICMA 19 и бе очаквана на щанда на Moto Plex София по време на българското мото изложение Мото Експо 2020. Заради пандемията тази премиера у нас и по света не се състоя, затова феновете на спортното подразделение на Пияджо тръпнеха в очакване на новини за модела.

Ето, че сега имаме намигване от Aprilia, че всичко е наред и скоро RS660 ще бъде наличен в шоурумите.

Този мотоциклет не само има потенциала да постави началото на нова ера за Aprilia с конструкция и задвижване, които могат да се превърнат в основа за цяла гама модели, но освен това е възможно да се окаже, че точно той е стероидната инжекция, от която се нуждае целия сегмент суперспорт.

Досега тийзърът показваше повече кадри от пътя и бензиностанции, но в него не можехме да видим самия мотоциклет. В новото официално видео обаче Aprilia разкриват вече завършения суперспорт и той наистина изглежда толкова впечатляващо, колкото се надявахме.

Макар все още да липсват конкретни спецификации, във видеото се забелязват достатъчно елементи, които дават ясна представа какъв ще бъде RS660. Машината е с изчистен и стилен TFT дисплей, с режими на каране и настройки, които изглежда се контролират от четири бутона вляво на кормилото.

Друг интересен факт е, че кормилото изглежда повдигнато с 20 мм. Това подсилва идеята че RS660 (поне в този му вид) е по-скоро шосеен мотор, отколкото чисто пистов. Тази теория се подкрепя и от вида на кокпита. Предното стъкло определено изглежда високо и широко и ще предлага сериозно ниво на защита за мотоциклет от такъв клас.

Предполагаше се, че RS660 ще се появи това лято. Но заради ограниченията, свързани с Ковид-19 в Европа, това не се случи. Очакваме мотоциклета с официално представяне и възможности за тестово каране в края на тази година или в началото на 2021.

Italia Motors с атрактивни премиери и дизайнерски машини

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Свързани статии

Back to top button