HondaМОТОМото пътешественициМото туризъмОколосветски мото пътешествияРекорди
Актуално

Португалец обикаля света с 125-кубиков Honda Monkey

Андре Суза от Португалия е изминал 24 225 км от май до септември и в момента е в България

Андре Суза от Португалия е изминал 24 225 км от май до септември и в момента е в България.

„Не е задължително да имаш голям мотоциклет с огромна кубатура, за да обиколиш света“,

казва Андре Суза, заел се да стори това с легендарната Honda Monkey.

За 120 дни, от май до септември, младежът е изминал 24 225 км по суша. Днес 25-годишният португалец е посетил сервиза на Honda на бул. „Челопешко шосе“ 40 в София за смяна на масло и регулярно обслужване мотоциклета.

Мото пътешественикът ще остане за няколко дни в България, преди да продължи през Гърция и Турция за Пакистан, Индия, Мианмар, Тайланд, Лаос, Камбоджа, Малайзия и Сингапур. След това Андре ще изпрати 125-кубиковата Honda Monkey в Австралия, където ще пътува от Пърт до Сидни, преди да замине за Южна Америка. Там ще прекоси Колумбия, Панама, Централна Америка, Мексико, САЩ и ще пътува по легендарния Route 66. Но ще се отклони от него, за да посети Ню Орлиънс, а след това ще поеме на север по крайбрежието към Ню Йорк и Канада, откъде ще се върне в Европа. Тук ще дообиколи страните, които не е успял да посети в началото на пътешествието си и после ще се повози из Африка.

Приключенското мотоциклетно турне ще продължи повече от две години и Андре ще измине повече от 60 000 км през поне 50 държави на шест континента. Целта му е да се постави нов световен рекорд.

Андре Суза има опит с големите постижения с малки мотори, като през 2018 г поставя друг рекорд – световния рекорд за най-бързо пътуване из Южна Америка с малък мотоциклет. Тогава той пресича цяла Южна Америка за 120 дни, повече от 24 000 км, на 125-кубиков мотоциклет, отново Honda.

На въпроса от Honda България дали преследва лятото, смелият младеж отговоря, че първоначално е планирал това пътешествие да започне през март, но пандемията е объркала нещата и затова е потеглил толкова късно. Можете да проследите неговите приключения в Instagram профила му или във Facebook.

Тениски на Road Adventures for Bikers Тениски на Road Adventures for Bikers
Стикери от Емблематични Мото Трасета

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button