Overland AdventuresИнтервютаМото срещиМото туризъм
Актуално

Overland Adventures се завръща! Вижте дамите, които ще разкажат за своите пътешествия

В тези трудни времена можем да запазим високия си дух, споделяйки вдъхновяващи истории. Каним ви на първата благотворителна мото-приключенска среща, посветена на жените, избрали да изследват неизследваното, да бъдат силни и вдъхновяващи.

Тя ще се проведе под егидата на Overland Adventures и се организира от Международната организация на жените мотористи в България WIMA Bulgaria в партньорство със Социалната чайна в град Варна и с подкрепата и помощта на БММ, ROWE, Вили Ауто и Lazer Helmets Bulgaria. Домакин на събитието на 12-13 март ще бъде бар Рокит в гр. София.

Дамите от МОЖеМ канят всички любители на мото-приключенията да подкрепят с участието си и благородната кауза да бъде въведена в света на моторите една млада дама от проблемна семейна среда, като й бъдат осигурени средствата за придобиване на лиценз за правоуправление на мотоциклет категория А. Спомосъществувателите на събитието ще осигурят множество награди за участниците, както и екипировка за бъдещата мотористка.

За пръв път Метео-Райд ви представя и дамите, които ще разкажат за своите приключения на две гуми:

Представете се на нашите читатели с няколко думи.

Казвам се Веселина Ставилеци и съм на 53 години от град Кърджали.

От кога карате мотор и какъв беше първият мотор, с който започнахте?

Карам мотор от три години и първият ми мотор беше Honda CBR125, въпреки че изкарах категория А директно.

Кой е мечтаният маршрут, който искате да изминете с мотора си?

…А защо не Азия!

Кое е любимото ви мото-приключение досега?

Няма как да избера любимо мото-приключение, защото посетих различнин места, всяко със своята си красота, гледки, преживявания и с различни приятели. Всяко има запазено място в сърцето ми… Трансалпина, Трансфагарашан, обиколката на България, комерсиалната Турция, обиколката на Пелопонес, Гърция, обиколката на Балканите.

Тениски на Road Adventures for Bikers Тениски на Road Adventures for Bikers

ВИЗИТКА

Стикери от Емблематични Мото Трасета
 • Име: Веселина Ставилеци
 • Кърджали
 • Години: 53
 • Мотоциклети: Honda CBR125, Suzuki V-Strom 650

Представете се на нашите читатели с няколко думи:

Казвам се Юлия и се запалих по моторите преди точно 10 години.

От кога карате мотор и какъв беше първият мотор, с който започнахте?

За учудване на доста от близките ми хора изкарах категория А и купих първия си мотор, Yamaha YBR 125. После преминах на KTM Duke 390, който е много пъргав малък мотор, създаден за града и за кратки разходки с много завои. С него обикнах да пътувам из България, направих първите си малки пътувания извън България, както и едно по-сериозно пътуване през 2019: обиколка из Словенските, Италианските, Швейцарските и Френските Алпи. Апетитът идва с яденето, казва мой приятел-моторист – през 2020 година осъзнах, че за пътуванията, които обичам, ми трябва по-разтоварена и стабилна машина, с повече удобство за път.

Кой е мечтаният маршрут, който искате да изминете с мотора си?

Какво ми предстои… не мога да кажа! Бих желала да стигна и до западните точки на Европа – Испания и Португалия, бих се опитала да опозная и близка Турция. Тази година може би ще си направя малка разходка из Балканите, най-вероятно любимата ми Румъния. Всяко пътуване обогатява човек и го развива, затова няма лоша и безинтересна посока!

Кое е любимото ви мото-приключение досега?

Сегашният ми мотор е Honda NC 750 S и с него през 2021 г. стигнах чак до другия край на Европа: Норвегия и Финландия. За мен това пътува бе истински вълнуващо и даже зашеметяващо и бих искала да го споделя и с вас!

ВИЗИТКА

 • Име: Юлия Кирчева
 • Мотоциклети: Yamaha YBR 125, KTM Duke 390, Honda NC 750 S

Представете се на нашите читатели с няколко думи:

Казвам се Ваня Игнатова, на 35 години от гр. София. По образование съм инженер и банков финансист, по професия експерт в областта на международните системи за картови разплащания, превенции и сетълмент и любител художник, извън пределите на офиса.  Определям себе си като търсач на приключения и откривател на спиращи дъха гледки. Моторът е моята страст и половинка, която ме разбира най-добре. Заедно сме неустоимо добра комбинация.

От кога карате мотор и какъв беше първият мотор, с който започнахте?

От 4-ри години пътешествам с мотор по света и у нас. Първият ми верен „приятел и спътник” е Honda Hornet PC 600 от 98 г., с който пътищата ни се разделиха през пролетта на 2021 г. В момента се радвам на нова дружка, а именно Triumph Tiger 800 XC  SE.

Кой е мечтаният маршрут, който искате да изминете с мотора си?

Светът е мечтаният маршрут. Челни позиции в моя ТОП 10 са Норвегия и Исландия. В търсене на фиорди, безкрайни зелени полета, водопади, небесни сияния, гейзери, лагуни, скални небостъргачи и елфи.

Кое е любимото ви мото-приключение досега?

Там, където намирам себе си и дъхът ми спира от гледката! Високо, високо в дивите Карпати на 2145 метра надморска височина.

ВИЗИТКА

 • Име: Ваня Игнатова
 • София
 • Години: 35
 • Мотоциклети: Honda Hornet 600, Triumph Tiger 800

Представете се на нашите читатели с няколко думи:

Казвам се Йорданка – пътешественик, рафтинг съдия, преподавател, художник.

От кога карате мотор и какъв беше първият мотор, с който започнахте?

Мотор карам от 6 или 7 години вече. След много четене по форуми се спрях на Suzuki DRZ400 за първи мотор и все още смятам, че е невероятна машина.

Кой е мечтаният маршрут, който искате да изминете с мотора си?

Като начало – БългарияЯпония, но и Аржентина – Венецуела не е за изпускане.  Африка бих посетила също.

Кое е любимото ви мото-приключение досега?

Всяко мото-приключение е абсолютно различно от предходното. Именно заради тази непредсказуемост и нови вълнения продължавам да пътувам. Всяко пътуване с  мотора ми е любимо – независимо дали е в рамките на месец или едва няколко дни, наблизо или надалеч.

ВИЗИТКА

 • Име: Йорданка Богданова
 • Занимания и професии: пътешественик, рафтинг съдия, преподавател, художник
 • Мотоциклети: Suzuki DRZ400

Не пропускайте да чуете и да се запознаете лице в лице с тези смели жени на 12 и 13 март в бар Рокит!

Входът за събитието е 10 лева, с които ще помогнете за покриването на разходите за курса за категория А на младата дама с трудна съдба, под грижите на Социалната чайна в гр. Варна! Можете да изпратите своята предварителна заявка за участие чрез Revolut на 0884 700 174 или по банков път на BG93STSA93000008190939 с основание „Благотворителна мото-среща МОЖеМ повече”.

Програма на Overland Adventures

  Събота 12 март 2022 г.  
     
10:45 -11:00 Официално откриване  
11:00-12:30 Презентация Йорданка Богданова
12:30-13:00 Въпроси  
13:00-14:30 Обяд  
14:30-16:00 Презентация Ваня Игнатова
16:00-16:30 Кафе-пауза  
16:30-18:00 Презентация Веселина Ставилеци
18:00-18:30 Въпроси и закриване на деня  
20:00-23:00 Вечеря и парти  
  Неделя 13 март 2022 г.  
11:00-12:30 Презентация – до Финландия и Норвегия и обратно Юлия Кирчева
12:30-13:00 Раздаване на награди за участниците, официално закриване и снимки  
13:00 Отпътуване на участниците  

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Milena V. Ivanova

Мотоциклетен ентусиаст и приключенец. Редактор, автор на статии, интервюта и рубрики, свързани с мото туризма и мотоциклетната индустрия. Преводач от английски на материали от чуждестранни медии.

Свързани статии

Back to top button