3-ТА СРЕЩА НА ROAD ADVENTURES

СЪРНИЦА'24
EICMAHondaМОТОМото изложенияМотоциклетиПремиери

Honda CB1000 Hornet показа най-голямото си жило (видео)

Honda добави нов стършел в кошера – новият нейкид флагман ще бъде задвижван от пренастроена версия на редовия 4-цилиндров двигател от 2017YM CBR1000RR Fireblade, осигуряващ пикова мощност над 148 к. с. и повече от 100 Нм въртящ момент.

Двигателят е съчетан с изцяло нова стоманена двойна рама, която предлага уникална комбинация от динамично представяне в завои и стабилност чрез окачване Showa 41 мм. То е с отделна функция на вилката с голямо бутало (SFF-BP), регулируемо както за налягане, така и за отскок.

Стилът е изчистен и агресивен. Воден е от пронизващия поглед на суперкомпактните двойни LED прожекторни фарове. Характерен за Hornet е резервоарът за гориво – със сгънати напред крила, той е с голяма широчина отпред, но се стеснява радикално към задната част, огледално на седалката. Тя подчертава традиционното стеснение на формата за Hornet. Новата рамка също се използва като дизайнерска характеристика. Тя е едва доловимо променена, подобно на задната подрамка в стил тръбна решетка.

Електронните помощни средства ще работят чрез Throttle By Wire и ще позволяват на ездача да избира между 3 режима на управление, показани на 5-инчовия TFT цветен дисплей. Свързаността е достъпна както за устройства с Android, така и за iOS чрез Honda RoadSync.

Milena V. Ivanova

Мотоциклетен ентусиаст и приключенец. Редактор, автор на статии, интервюта и рубрики, свързани с мото туризма и мотоциклетната индустрия. Преводач от английски на материали от чуждестранни медии.

Свързани статии

Back to top button