MOTO GUZZIМотоциклети

Moto Guzzi V85TT и V9 получават нови цветове и някои актуализации за 2021

2021 г. е важна година за Moto Guzzi, тъй като италианците празнуват своя стотен рожден ден. Един век традиции, страст, голям търговски и спортен успех. Един век великолепни мотоциклети, които винаги са се правили на брега на езерото Комо в малкото градче Мандело дел Ларио.

Именно за събитията в навечерието на 100-годишнината бе разработен и Moto Guzzi V85 TT, който тази година получава нови цветови комбинации. Същото се отнася и за моделите V9 Romer и V9 Bobber.

Ретро ендурото V85 TT, който моментално се превърна в хит с появата си през 2019 г., заслужено получи нови одежди и ще внесе разнообразие в моделната гама на компанията за година 2021. Цветовите комбинации на италианците винаги получават уникални имена, като и този път названията са звучни и неповторими. Giallo Mojave всъщност е популярната жълто-бяла версия, но с преобладаващо черно на страничните капаци под седалката. Rosso Uluru също е старият червено-бял десен, но с черна лента през резервоара вместо бялата. А изцяло новият вариант е Nero Etna –  елегантна черна версия, която направо влуди феновете.

Очаква се следващата седмица италианците да разкрият още цветови комбинации. Те ще бъдат в чест на Guzzi Otto Cilindri, 8-цилиндровия мотоциклет, създадения през 50-те години на миналия век от великия инженер Джулио Чезаре Каркано.

 

Оптимизиран V2 двигател и безкамерни гуми

Двигателят, който още през 2019 бе подготвен за новите изисквания на стандарта Евро 5, получи някои леки оптимизации. Конструкцията е характерната за Moto Guzzi: напречно разположен V-образен двигател с въздушно охлаждане, с механични повдигачи и два клапана на цилиндър (всмукателните са от алуминий). Всичко това е традиционно и отличително за орела от Мандело. Но този двигател има увеличен въртящ момент при ниски и средни обороти, благодарение на различните повдигачи, както и на промените в електронното управление.

Moto Guzzi, които имат една от най-отдадените фен маси с над 50 клуба по света, доказаха, че се вслушват в мнението на почитателите си и добавиха към модела нови джанти и безкамерни гуми. Това води и до спестяването на 1,5 килограма от теглото.

Нови карти на двигателя

Подобрена е и електрониката, като наличните 3 режима на каране – Road, Rain и Offroad са разширени и включат новите Sport и Custom. Стандартното оборудване, разбира се, включва цветен TFT дисплей и круиз контрол.

Козметично обновени са и V9 Romer и V9 Bobber

Moto Guzzi актуализираха рамата V9, за да придадат по-голяма стабилност и комфорт. Освен това степенките са монтирани върху гумени подложки, за да се намали допълнително вибрацията. Нещо, което на пръв поглед може да изглежда като дребен детайл, но е изключително важно при дълги пътувания. 

Промените при V9 Bobber са обновена седалка, алуминиеви странични панели, къс преден калник, изцяло нови клъстери на таблото, нов LED фар с дневна светлина с формата на орелa от Мандело.

V9 Roamer ще се предлага в цветовата схема Grigio Lunare, докато V9 Bobber е по-скоро „лошият брат“ в изцяло матовото покритие на Nero Essenziale. Той също така може да бъде с широки гуми и по-минималистичен външен вид. 

Както Moto Guzzi V9 Roamer, така и V9 Bobber ще се предлагат във версии с намалена мощност, което ги прави достъпни за категория A2. 

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button