MOTO GUZZIМОТОМотоциклетиПремиери
Актуално

Moto Guzzi V85 TT във версия на президентската гвардия – Guardia D’Onore

Приключенският мотоциклет на Moto Guzzi идва през 2022 и с ограничена серия, която отдава почит на гвардията на италианския президент, Кирасирския полк носещ прозвището “Гвардията на честта”.

През 1946 г. италианският Кирасирски полк, почетният караул на италианския президент, избира Moto Guzzi за свой първи официален мотоциклет.

Оттогава, когато италианският държавен глава пътува, неговият полк за сигурност го придружава с флотилия от Мото Гуцита. За 2022 г. Moto Guzzi пуска ново ограничено издание на V85 TT за широката публика в чест на това 75-годишно партньорство.

През годините за целите на полка са използвани и адаптирани различни модели, като моторите се сменят на няколко години. През 1975 за цяло десетилетие е приет моделът V-1000 I-Convert, който е заменен с 948-кубиковия California през 1985 г. Той, от своя страна, е обновен през 2007 с по-големите модели California 1400 Touring, които остават в употреба и до днес.

Като начин да отпразнува стогодишнината на Moto Guzzi през 2021 г., компанията подари на президента на републиката Серджо Матарела два нови V85 TT с ливреята Guardia D’Onore. Сега те използват от гвардията редом с Калифорниите.

Черно-белите униформи на Полка на кирасирите подхождат изключително много на най-емблематичната цветова схема на Moto Guzzi, въпреки че именно въпросното партньорство от миналото вероятно е отговорно за популярността на тази ливрея. Новото издание V85 TT Guardia D’Onore ще бъде ограничено до 1946 бройки, изработени в съответствие с емблематичните мотоциклети за тактическа защита от миналото, с черна основа и бяла графика.

Специалното издание ще се предлагат с набор от аксесоари, като по-високо предно стъкло, странични роубари, централна стойка и спомагателни LED светлини. Като допълнителен аксесоар се предлагат и комплект странични куфари в същите цветове. Всеки мотоциклет ще има и индивидуален сериен номер от 1 до 1946, гравиран върху кормилото.

Трябва да припомним, че тази година и българските власти в лицето на русенската полиция се сдобиха с два блестящи тактически екземпляра на V85 TT Adventure. С това нашите полицаи се наредиха до полицейски служби от цял свят, които от години избират Moto Guzzi за служебен мотоциклет.

Полицията в Русе се въоръжи с Moto Guzzi V85TT Adventure

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button