EICMAKYMCOелектрически мотоциклетиИновацииМОТОМотоциклети

Kymco RevoNEX ще вдига от 0 до 100 км/ч за 3,9 сек

Миналата година по време на мотоциклетното изложение EICMA в Милано, тайванската компанията Kymco взриви мозъците ни, като пусна видео на бъдещ спортен електрически байк. Трейлърът бе и изключително атрактивен и дори попадна в нашата ежегодна класация TOP 10 EICMA 2018 MOTORCYCLE TRAILERS. Това изненада всички, тъй като компанията е известна предимно с разработката на скутери и макси скутери. Явно комфортното лидерството в този сегмент ги е накарало да погледнат към нови хоризонти.  И така, чакахме с нетърпение тазгодишното изложение, за да видим най-накрая концепцията на Kymco за SuperNEX.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 2021-Kymco-Revonex-first-look-electric-sport-motorcycle-22-min-1-min.jpg
Снимка: Kymco

Ентусиазмът на публиката бе толкова голям, че при представянето на щанда на марката бе истинска блъсканица. Машината бе изкарана пред публиката и медиите лично от шефа на компанията Ален Ко. Някои бяха изненадани, защото вместо показания в трейлъра миналата година спортен байк SuperNEX, видяха нейкид мотоциклет. Но визията на RevoNEX е толкова впечатляваща, че хората бързо забравиха какви очаквания са имали за SuperNEX.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 2021-Kymco-Revonex-first-look-electric-sport-motorcycle-3-min-1-1024x683.jpg
Снимка: Kymco

Уникален дизайн, за една уникална разработка със – забележете – 6-степенна скоростна кутия.

Да! Правилно прочетохте 6-степенна предавателна кутия, която Kymco са интегрирали в електрическия мотоциклет, превръщайки го в първия в своя сегмент с подобна екстра. Така, докато карате електричката, ще можете да си сменяте скоростите конвенционално и да не ви липсва доброто старо време. Друго интересно е активният акустичен двигател (AAM), който осигурява звуков шум по време на движение. Тайванците изпадат в дълбока патетичност, описвайки тази система:

„Моторът е проектиран с многочестотен акустичен генератор, който подобрява естествения звук на двигателя. Комбинирайки резониращия звук на AAM с механичния звук на предаването, акустичната нотка на RevoNex има голяма дълбочина и сложност.”

Адаптивна машинна персоналност (AMP), това пък е друга абривиетура, с която Kymco описва режимите на захранване. Те са четири: “Сдържан” за тиха работа в жилищни райони, “Самоуверен” за градска улична среда, когато минавате покрай стъргалото в града или квартала, “Смел” за шосета и магистрали, но има и още по-агресивен режим и това е “Екстремен”.

Разбира се, най-важното, което ни интересува при един електрически мотоциклет, това е автономията или колко можете да изминете с една батерия. Все още не разполагаме с никакви характеристики на клетките на батерията, но се знае, че RevoNEX ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 сек, а от нула до 205 км/ч за 11,8 сек. 

Kymco винаги са създавали едни от най-красивите контролни табла в индустрията и TFT таблото на RevoNEX не прави изключение. А ние смятаме, че най-отличителният белег на машината са LED фаровете, които придават силна индивидуалност на електрическия претендент.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 2021-Kymco-Revonex-first-look-electric-sport-motorcycle-19-min-1024x683.jpg
Снимка: Kymco

Тепърва от Kymco ще разкриват данни и имат цяла година да го направят, защото стана ясно, че макар и на пръв поглед да изглежда напълно готов за серийно производство, ще видим мотоциклета при дилърите чак през 2021. Цената също ни интересува, а засега никой не се наема да предполага в какви рамки ще е, но оборудването е първокласно и RevoNEX е с напълно регулируемо окачване Öhlins и спирачки Brembo. 

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Свързани статии

Back to top button